ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πράσινο φως για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 6.5 εκ. ευρώ στους 557 απολυμένους των σούπερ μάρκετ “Λάρισα”

Τους 557 απολυμένους  του σούπερ μάρκετ “Λάρισα” στήριξε χτες 26/5 στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς υπερψηφίζοντας σχετική Έκθεση για τη χορήγηση σ’ αυτούς οικονομικής βοήθειας ύψους 6 εκατ. ευρώ καθώς και σε 543 επιπλέον ανέργους που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα.

Ειδικότερα όπως σημειώνει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής με Γραπτή Παρέμβασή του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Τη Δευτέρα 23 Μαΐου η Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 6.468.000 ευρώ στους 557 απολυμένους των σούπερ μάρκετ “Λάρισα”. Η αίτηση για την οικονομική συνδρομή από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση είχε υποβληθεί από τις Ελληνικές Αρχές στις 26 Νοεμβρίου 2015 μετά την πτώχευση της συνεταιριστικής επιχείρησης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε την αξιολόγησή της στις 14 Απριλίου 2016».

Συνεχίζοντας, ο Νότης Μαριάς επεσήμανε ότι «το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση δημιουργήθηκε για να παράσχει πρόσθετη στήριξη στους εργαζομένους που πλήττονται από μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές ή από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ενόψει των ανωτέρω ψηφίζω υπέρ της Έκθεσης σχετικά με την πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση  όσον αφορά τους απολυμένους από το σούπερ μάρκετ “Λάρισα”» προκειμένου να χορηγήσει βοήθεια στους απολυμένους του εν λόγω σούπερ μάρκετ, καθώς και σε 543 επιπλέον ανέργους που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις