ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Παίζουν με τον πόνο χιλιάδων πληγέντων αγροτών στη Λάρισα: Ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης των εκτιμητών!

Σα να μην τους έφθανε ο… κακός τους ο καιρός που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε περισσότερα από 25.000 στρέμματα καλλιεργειών στην περιοχή των Φαρσάλων και σε πολλές ακόμη περιοχές του νομού, οι αγρότες έχουν ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα μπροστά τους, το οποίο όμως ουδέποτε θα μπορούσαν να υπολογίσουν: την αποχή των εκτιμητών του ΕΛΓΑ.

Οι γεωτεχνικοί του Οργανισμού αρνούνται να προχωρήσουν στην επιβεβλημένη εκτίμηση διότι όπως ισχυρίζονται με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν είναι δυνατή η έκδοση εντολών μετακίνησης των εκτιμητών από τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ. Τι συμβαίνει; Λόγω προφανώς των άνευ λογικής περικοπών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσε όριο μετακινήσεων τα 250 χλμ. μηνιαίως, με προσωπικό και όχι υπηρεσιακό Ι.Χ. αυτοκίνητο για την πραγματοποίηση των εκτιμήσεων. Πρόκειται για ένα όριο το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους τους γεωτεχνικούς στατιστικά συνήθως καλύπτεται σε 2-3 ημέρες!

Άρα, οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ βρίσκονται μπροστά σε ένα δίλημμα που δε χωρά σκέψη: ή να κάνουν μόνον 250 χιλιόμετρα και να καθίσουν στα γραφεία τους, αφήνοντας χωρίς εκτιμήσεις τεράστιες εκτάσεις και φυσικά καθυστερώντας σημαντικά τη διαδικασία της αποζημίωσης για ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη, ή να… πληρώσουν από την τσέπη τους τα έξοδα μετακίνησης!

Το ερώτημα φυσικά μετά από μία τέτοια μπακαλίστικη συμπεριφορά απέναντι στους υπαλλήλους του, τι διάθεση και πιο πολύ τη δυνατότητα για αποζημίωση έχει ο ΕΛΓΑ μπροστά στα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών που καταστράφηκαν…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις