ΛΑΡΙΣΑ

Να κηρυχθεί ο δήμος Φαρσάλων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Καραχάλιος

Ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται οι ενέργειες που έκανε τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τη θεομηνία στην περιοχή η δημοτική αρχή Φαρσάλων, εξέδωσε ο δήμος. Παράλληλα, ο δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος ζητά να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραχάλιος δήλωσε τα εξής: «Στην ένταση των πρωτοφανών φαινομένων ο Δήμος Φαρσάλων αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά. Ήταν μια απρόσμενη συνθήκη, μη αντιμετωπίσιμη ολοκληρωτικά. Η ένταση του φαινομένου ανέδειξε και τις αδυναμίες της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης.

Πλέον, προβάλλει ως αναγκαία η κατασκευή ενός μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου έξω από τον πολεοδομικό ιστό των Φαρσάλων, βόρεια και παράλληλα του περιφερειακού δρόμου, αίτημα που απευθύνεται προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επιπλέον, απαιτείται η ολοκλήρωση της μελέτης του ημιτελούς φράγματος της Υπέρειας και η χρηματοδότηση της κατασκευής του. Άλλως, θα συνεχίσει, σε κάθε καιρικό φαινόμενο, να υφίσταται ο φόβος της πλημμύρας τόσο της πόλης των Φαρσάλων, όσο και του οικισμού της Υπέρειας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις