ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτες φωτογραφίες: Γιατί 20.000 μέλισσες ακολουθούσαν ένα αμάξι επί δύο μέρες;

Ένα τεράστιο σμήνος μελισσών έσπειρε τον πανικό στον κεντρικό δρόμο της πόλης Χέιβερφορντγουεστ (Νότια Ουαλία) την περασμένη Κυριακή, όταν ξαφνικά άρχισε να καταδιώκει το όχημα ενός 41χρονου άνδρα, επειδή η βασίλισσά τους είχε κλειστεί μέσα στο πορτ-μπαγκάζ.

Μόλις συνειδητοποίησε ότι περίπου 20.000 μέλισσες ακολουθούσαν το αυτοκίνητό του ενώ οδηγούσε μέσα στην πόλη, ο Tom Moses (όπως ονομάζεται ο ιδιοκτήτης του 4Χ4) σταμάτησε αμέσως για να ζητήσει βοήθεια.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, πέντε διαφορετικοί μελισσοκόμοι, δασοφύλακες και περαστικοί κατάφεραν να κλείσουν την πλειοψηφία των μελισσών σε ένα μεγάλο χαρτονένιο κουτί. Ωστόσο, ενώ ο ιδιοκτήτης αποχωρούσε, ένας δυνατόν άνεμος αναποδογύρισε το κουτί, με αποτέλεσμα οι μέλισσες να επιστρέψουν άρον-άρον στο πίσω μέρος του ασημένιου Mitsubishi Outlander.

Σύμφωνα με έναν από τους μελισσοκόμους που προσπάθησαν να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη του 4Χ4, το λάθος που έκαναν είναι ότι δεν εντόπισαν έγκαιρα το σημείο που ήταν κρυμμένη η βασίλισσα στο πορτ-μπαγκάζ, με αποτέλεσμα οι μέλισσες να συνεχίσουν να ακολουθούν το αμάξι ακόμα και αφού τις είχαν απομακρύνει μία-μία.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην Daily Mail o μελισσοκόμος, το ίδιο αυτοκίνητο εθεάθη και την επόμενη ημέρα με την παράξενη συνοδεία του, την οποία απ’ ό,τι φαίνεται αναγκάστηκε να… συνηθίσει ο άτυχος ιδιοκτήτης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις