Παρασκήνιο

Ποια ασημικά… όπως Ποια Άμστελ;

«Έγραψε» με την ομιλία του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για τον κόφτη και το… αιώνιο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σχετική αποστροφή του Λαρισαίου έπαιξε και στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ.

«Μας κατηγορούσατε ότι πουλάμε τα ασημικά. Ποια ασημικά; Σήμερα, χωρίς αιδώ και χωρίς αναστολές, εσείς οι ίδιοι, κρεμάτε την ταμπέλα “Ξεπουλάμε”. Με ένα ταμείο που δεν θα δίνει λόγο στο Κοινοβούλιο και λογαριασμό σε κανέναν». Με αυτό τον τρόπο ο Μάξιμος εξέφρασε την αγανάκτησή του τόσο για τα μέτρα που έφερε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και για την κριτική που ασκούσε τα προηγούμενα χρόνια ενάντια σε κάθε μεταρρύθμιση.  Και γι’ αυτό τους θύμισε ότι «έβαζαν φωτιά στα τόπια κάθε φορά που προσπαθούσε η ΝΔ να πετύχει μια επένδυση, μια αποκρατικοποίηση». Αλλά στην κυβερνητική πλειοψηφία «δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, μιας και ο στόχος είναι ένας: η καρέκλα της εξουσίας».

Ιδιαίτερο «χτύπημα», όμως, επεφύλαξε ο Χαρακόπουλος στον παριστάμενο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, βλέποντάς τον στα υπουργικά έδρανα.

«Σιμά κοντά είναι τα Γιάννενα». Αυτήν την ηπειρώτικη έκφραση χρησιμοποίησε ο Μάξιμος για να δείξει ότι οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότες πως δεν πειραχθούν από τα νέα μέτρα είναι κάλπικες. Συγκεκριμένα όταν ο υπουργός είπε ότι το 95% των αγροτών δεν θα έχουν επιπτώσεις από την καταιγίδα φόρων και μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ ο Μάξιμος τον κάρφωσε λέγοντας «καμαρώνει για το κουστούμι των φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων που έραψε για τους αγρότες, αλλά σε λίγους μήνες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένες εισφορές, αυξημένο ΕΝΦΙΑ για αγροτεμάχια και οικόπεδα, ΦΠΑ 24% για εφόδια, θα φορολογηθούν οι επιδοτήσεις από το πρώτο ευρώ και δεν θα ξαναδούν επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο». Να δούμε τότε τι θα λέει ο κ. Αποστόλου. Ίσως ότι και αυτός αυταπατήθηκε..

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις