ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Καραϊσκάκη στο Μαυρομάτι

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 2 Μαΐου στο Μαυρομμάτι παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου τα “Καραϊσκάκεια 2016”.

Εκδήλωση ετήσια που είναι αφιερωμένη στον Αρχιστράτηγο της επανάστασης του 1821 Γεώργιο Καραϊσκάκη ο οποίος γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι, ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου.

Δείτε βίντεο του KarditsaLive.Net από την εκδήλωση:

Την φετινή εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος και οποίος παράλληλα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Μουζακίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μαυρομμάτι στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Ακολούθως οι επίσημοι και πλήθος κόσμου μεταφέρθηκε από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου στην κεντρική πλατεία του Μαυρομματίου όπου και βρίσκεται ο αδριάντας του Γ. Καραϊσκάκη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας Κος Ντενησιώτης εκφώνησε τον Πανηγυρικό Λόγο.

paulopoulos karditsa2

Λίγα λεπτά αργότερα η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου Κα Σ. Τόλια γνωστοποίησε την απόφαση του Δ.Σ. Μουζακίου να ανακηρύξει τον Κο Πρ. Παυλόπουλο Επίτιμο Δημότη Μουζακίου με τον Κο Γ. Κωτσό, Δήμαρχο Μουζακίου να ακολουθεί με σύντομη τοποθέτηση και ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα και πάπυρο με την σχετική απόφαση του Δ.Σ. στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνοντας το λόγο, ευχαρίστησε θερμά τους Δημότες του Δήμου Μουζακίου για την τιμή που επεφύλαξαν στον ίδιο και τόνισε πως όλοι και πάνω απ’ όλους και ο ίδιος θα πρέπει να εμπνευστούμε από τους μεγάλους αγώνες που έδωσαν οι μεγάλοι οπλαρχηγοί της Επανάστασης του 1821 και ιδιαιτέρως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από Χορευτικούς Συλλόγους του νομού μας.

Δείτε Βίντεο του KarditsaLive.Net με την δήλωση του ΚουΠαυλόπουλου:

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργό κ. Τέρενς Κουίκ, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας Σπ. Λάππας, Χρ. Κατσαβριά – Σιωροπούλου και Π. Βράντζα, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κ. Τσιάρας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Νούσιος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, οι Δήμαρχοι Μουζακίου Γ. Κωτσός,Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκος, Λ. Πλαστήρα κ. Δ. Τσιαντής, Αργιθέας Λ. Τσιβόλας, Αξιωματικοί των  Σωμάτων Ασφαλείας, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι πρώην Βουλευτές Ν. Καρδίτσας κ. Σπ. Ταλιαδούρος και Ασ. Σκόνδρα καθώς και ο πρώην Βουλευτής Ν. Τρικάλων Μ. Ταμήλος.

karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις