ΛΑΡΙΣΑ

Η ακολουθία της αγάπης στον Άγιο Αχίλλιο

Την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα έγινε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, η ακολουθία της Αγάπης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιο υπό των π. Κωνσταντίνου Δεληχρήστου (Ομηρικά), π. Πέτρου Γρούγισιτς (Σερβικά), π. Ανθίμου Ράτς(Ρουμανικά), π. Αθανασίου Κερμελίδη (Αγγλικά), π. Φωτίου Παούνοβ(Βουλγαρικά), π. Ιγνατίου Μουρτζανού (Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά), ενώ ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αχίλλιος Τσούτσουρας ανέγνωσε το πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτου.

esp.agaphs (33)

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε νέους Αρχιμανδρίτες τον π. Διόδωρο Πατσιαλή και π. Θεοδόσιο Μπάταλη, νέους Πρωτοπρεσβυτέρους τον π. Ιωάννη Σαμαρά και τον π. Χρήστο Κωνσταντάκο, νέο Αρχιδιάκονο τον π. Μωυσή Τάσιο και τοποθέτησε Λαμπαδάριο του Αγίου Αχιλλίου τον Αναγνώστη και Ψάλτη Αλέξανδρο Κωνσταντίνου, προς τους οποίους ευχήθηκε καλή και ευλογημένη διακονία μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου, ενώ στο τέλος της ιεράς ακολουθίας διένειμε το καθιερωμένο πασχάλιο αυγό σε όλους τους πιστούς χριστιανούς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις