ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, φιλοδοξεί να καθιερώσει και στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας συμμετέχοντας στον εορτασμό θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και διοργανώνει εκδηλώσεις ώστε όχι μόνο να δημιουργηθούν νέοι αλλά και να κινητοποιηθούν οι παλιοί αναγνώστες.

Πολλές δράσεις περιμένουν παιδιά και ενήλικες στις πρωινές αλλά και τις απογευματινές ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10:30 ως τις 11:30  Παιδικό τμήμα : Δον Κιχώτης

Παρουσιάζεται στους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης το γνωστό έργο του μεγάλου Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερ­βά­ντες. Ο Δον Κιχώτης και ο πιστός του φίλος Σάντζο Πάντσα γίνονται συνοδοιπόροι μας και μάς βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τους δικούς μας ανεμόμυλους.

11:00 – 12:00  Κεντρική Είσοδος: Μουσική

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ο Ντίνος Καραποστόλου και η Δάφνη Χατζηδάκη θα κρατήσουν μουσική συντροφιά με τραγούδια απ’ όλον τον κόσμο

11:30  – 12:00 Παιδικό τμήμα : Όλος ο κόσμος μια σκηνή

Μέσα από την τραγωδία “Βασιλιάς Ληρ” προβληματιζόμαστε πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά και τα συναισθήματα, που παραμένουν διαχρονικά και εξακολουθούν να εξάπτουν τη φαντασία των ανθρώπων. Δίνουμε μια πιο ανάλαφρη νότα παίζοντας  τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα με διαφορετικό ύφος κάθε φορά.

12:30 – 13:30  Παιδικό τμήμα:  Ποιος θα βάψει τα αβγά;

Ψάχνουμε να βρούμε τους πρωταγωνιστές της μεγάλης γιορτής του Πάσχα. Ποιοι μπορεί να είναι; Οι κότες ή οι λαγοί; Ένας κόκορας που εμφανίζεται ανάμεσά τους θα μας λύσει την απορία; Μέσα από διαφωνίες και εκπλήξεις ανακαλύπτουμε τι κρύβεται στο βιβλίο «Ποιος θα βάψει τα αυγά;» της Katrin Grothusen.

12:30 – 13:30  Τμήμα Ενηλίκων: Διαβάζουμε… γιατί; – Διαβάζουμε ό,τι αγαπάμε

Μέλη και φίλοι της Βιβλιοθήκης διαβάζουν κείμενα για τη σημασία και την απόλαυση της ανάγνωσης και κείμενα που έχουν αγαπήσει

18:00 – 18:30  Κεντρική Είσοδος: Μουσική

Μαθητές του Κιθαρωδείου θα αποδώσουν με τις κιθάρες τους γνωστά κομμάτια κλασικής και σύγχρονης μουσικής

18:00 – 18:30  Παιδικό τμήμα:  Αγαπημένες ιστορίες για το Πάσχα

Διασκευασμένα κείμενα των κλασικών Ελλήνων συγγραφέων Τέλλου Άγρα και Γρηγορίου Ξενοπούλου προκαλούν αφορμή για προβληματισμό και συζήτηση.

18:30  –  19:30 Τμήμα Ενηλίκων:  Κι αν σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές…

Με όχημα τα κείμενα διερευνούμε τη σχέση ποίησης και παραμυθιού. Διαβάζουμε ποιήματα που απηχούν επίδραση των παραμυθιών και απολαμβάνουμε την ποιητικότητα του παραμυθιού μέσα από την αφήγηση της Ειρήνης Καϊσούδη. Κιθάρα – τραγούδι από τον Κώστα Γκέκα.

18:30 – 19:00  Κεντρική Είσοδος: Μουσική

Μουσικά σχήματα του Ωδείου Παπουλάκου με:

α)  πιάνο, βιολοντσέλο και φλάουτο

β)  κιθάρα, πιάνο, σαξόφωνο, τρομπέτα, κρουστά

γ)  κιθάρα, φωνή

παίζουν κλασική, σύγχρονη, έντεχνη μουσική  και Smooth Jazz.

19:00 – 19:15  Κεντρική Είσοδος: Μουσική

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας μαθητές της τάξης βιολιού του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ως Κουϊντέτο βιολιών υπό τη διεύθυνση του δασκάλου τους Καραμανώλη Δημήτρη αποδίδουν γνωστά κομμάτια κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

19:00 – 19:30  Παιδικό τμήμα  – Αν έχεις τύχη

Γνωρίζουμε τις περιπέτειες της τυχερής πασχαλίτσας, μιας από τις ηρωίδες του βιβλίου της Ελένης Δικαίου «Το αλογάκι, η τυχερή πασχαλίτσα, μια αρκούδα κι εμείς». Μιλάμε για την τύχη να συναντάμε στη ζωή μας καλούς ανθρώπους και μαθαίνουμε να σεβόμαστε τη φύση που κρύβει το δικό της «παράδεισο».

Αξίζει να αναφερθεί πως ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία της περιοχής που έχουν προσφέρει γλυκίσματα για τους επισκέπτες της Βιβλιοθήκης.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το Προσωπικό της Βιβλιοθήκης σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις