ΚΟΣΜΟΣ

Στη φυλακή πατέρας που προκάλεσε εγκαύματα στο νεογέννητό του με σάλτσα τσίλι

Σε τριετή φυλάκιση καταδικάστηκε ένας πατέρας στη Βρετανία που είχε προκαλέσει σοβαρά χημικά εγκαύματα στο νεογέννητο μωράκι του βάζοντας μια εξαιρετικά καυτερή σάλτσα στον πρωκτό του, με την πρόθεση να του θεραπεύσει την δυσκοιλιότητα.

Τα τραύματα που προκάλεσαν στον μόλις 27 ημερών μωράκι η σάλτσα «Hot Diggidy Dog Hot Original Pepper Sauce» ήταν τόσο άσχημα, που οι γιατροί αναγκάστηκαν να προβούν σε κολοστομία και επιδιορθωτική επέμβαση για να βοηθήσουν το βρέφος.

Ο εγκληματολογικός σύμβουλος και πλαστικός χειρούργος που κλήθηκε να καταθέσει στη δίκη του ανεύθυνου πατέρα δήλωσε ότι πρώτη φορά αντικρίζει ζημιά τέτοιου μεγέθους σε βρέφος, παρά το γεγονός ότι έχει εξετάσει πάνω από 3.000 περιστατικά χημικών εγκαυμάτων στην πολυετή καριέρα του.

Ο 25χρονος πατέρας του μωρού, τους οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί στον Τύπο, θα περάσει τα επόμενα τρία χρόνια στη φυλακή για τη σοκαριστική συμπεριφορά του, την οποία ο Βρετανός δικαστής χαρακτήρισε σήμερα «εξωφρενικά ανεύθυνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα για το περιστατικό είχε ξεκινήσει εξαιτίας μιας καταγγελίας που έκανε μια νοσοκόμα η οποία εξέτασε το μωρό πέντε ολόκληρες μέρες αφού του χορηγηθεί η ουσία, κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας στο νοσοκομείο. Αυτό σημαίνει ότι ο ασυνείδητος πατέρας όχι μόνο προκάλεσε χημικά εγκαύματα στο μωρό του αλλά απέτυχε και να το μεταφέρει έγκαιρα στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η κατάστασή του να επιδεινωθεί σημαντικά σε αυτό το διάστημα.

Μετά την καταγγελία της νοσοκόμας, οι αρχές έσπευσαν στο σπίτι του 25χρονου όπου βρήκαν μια σύριγγα η οποία περιείχε ένα υγρό με καψαϊκίνη, μια ουσία που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές. Μετά από ειδική εξέταση ανακάλυψαν ότι το υγρό ήταν στην πραγματικότητα μια καυτερή σάλτσα του εμπορίου, η οποία κοστίζει περίπου 2 ευρώ.

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις