ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το ασχημότερο, πιο αντισεξουαλικό παπούτσι όλων των εποχών ξεπουλάει ακόμη

Μπορεί να μην είναι καθόλου σέξι και στιλάτα παπούτσια, αλλά οι μπότες Ugg παραμένουν εδώ και 15 χρόνια υψηλά στις προτιμήσεις των γυναικών, με τον τζίρο της εταιρίας να αυξάνεται κατά εκατομμύρια κάθε χρόνο. Όλα αυτά, λοιπόν, τα έχει πετύχει γιατί έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει κανένα άλλο παπούτσι στην αγορά.

Τις πρωτόφορεσαν πριν περίπου μία δεκαετία οι πιο πλούσιες fashionistas, με την Πάρις Χίλτον να κάνει από την αρχή και από τότε όλες οι διάσημες τις επιλέγουν για τις πρωινές τους εμφανίσεις.

Μάλιστα έπειτα από έρευνα που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία, σε κάθε Αγγλίδα αντιστοιχούν περίπου τρία ζευγάρια μπότες Ugg.

Οι πωλήσεις της εταιρίας, μάλιστα, εκτοξεύτηκαν κατά 12,3% το 2015, κερδίζοντας δηλαδή 1,3 εκ. δολάρια παραπάνω.

Οι γυναίκες τις προτιμούν γιατί είναι ζεστές, απορροφούν σαν σφουγγάρι το νερό, είναι ιδανικές για τις βόλτες στα χιόνια και μπορείς ακόμη και να τρέξεις με αυτές (για κάποια μέτρα).

Επίσης, η εταιρία έχει βγάλει και ανδρική κολεξιόν με ίδια παπούτσια που έχουν την ίδια επένδυση στο εσωτερικό τους, ενώ υπάρχει ακόμη και καλοκαιρινή γυναικεία κολεξιόν με πλατφόρμες και μπαλαρίνες.

Ο κύριος λόγος, όμως, που οι περισσότερες γυναίκες δίνουν περίπου 155$ για ένα ζευγάρι Ugg είναι πως είναι απίστευτα βολικές.

Οι μπότες ήταν μία ιδέα του Αυστραλού Brian Smith, όταν μετά από μαθήματα σέρφινγκ, ο ίδιος έψαχνε υποδήματα που να απορροφούν το νερό από τα πόδια τους και να τα ζεσταίνουν. ‘Ετσι δημιούργησε τις Ugg, οι οποίες πήραν το όνομα τους από την λέξη Ugly (άσχημος), επειδή είναι χοντροκομμένες.


Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις