ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Υλοποίηση “μεγάλου μέρους” της πρότασης για την πολιτιστική πρωτεύουσα υπόσχεται ο Καλογιάννης

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας παρουσιάστηκε απόψε το βράδυ, η αποτίμηση και η αξιολόγηση της υποψηφιότητας της Λάρισας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε στη συλλογική προσπάθεια που έγινε όλους αυτούς τους μήνες για την διεκδίκηση του τίτλου και επισήμανε τα εξής: «μέσα από αυτήν την προσπάθεια η Λάρισα έγινε γνωστή, πολλοί δεν γνώριζαν την ιστορία της, τον πολιτισμό της και τις υποδομές της. Δουλέψαμε πολύ και τα χρήματα που δώσαμε έπιασαν τόπο. Η Λάρισα πρέπει να πάψει να είναι μια κουκίδα στο χάρτη. Αυτή η προσπάθεια έγινε για την άλλη Λάρισα που όλοι ονειρευόμαστε και μπορεί να γίνει πραγματικότητα.»

Επίσης μεταξύ των άλλων τόνισε και τα εξής: «αναμφίβολα, η υπόθεση της διεκδίκησης του τίτλου της ΠΠΕ για το 2021, αποτέλεσε ομόθυμη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που κινητοποίησε το πολιτιστικό δυναμικό της πόλης και στηρίχθηκε από το σύνολο των θεσμικών αρχών και φορέων, μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, τους οποίους ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και όλους εκείνους που πίστεψαν, εργάστηκαν και συνεργάστηκαν μαζί μας για την κατάθεση του φακέλου.

Πιστεύω βαθύτατα πως η απόφαση διεκδίκησης του τίτλου συμπύκνωνε το όραμα της πόλης για να σημαντικό και μεγάλο άλμα και στο χώρο του Πολιτισμού. Ένα όραμα που διαπερνά τα χρονικά όρια της θητείας μιας δημοτικής αρχής και εκτείνεται σε βάθος δεκαπενταετίας.

politistikh_2021_1

Παρά την κρίση της επιτροπής, που δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε, πιστεύω ακράδαντα πως η προσπάθεια που καταβάλαμε οδήγησε στη συγκρότηση ενός άρτιου και ανταγωνιστικού φακέλου υποψηφιότητας.

Είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή πως ασχέτως αποτελέσματος, τα οφέλη της πόλης από την διεκδίκηση του τίτλου θα είναι σημαντικά.

Σήμερα καλούμαστε να αξιοποιήσουμε την παρακαταθήκη που αφήνει στην πόλη αυτή η προσπάθεια.

Όλα όσα έγιναν, γίνονται και θα  γίνουν καθώς και η θέληση των φορέων και της κοινωνίας να κάνει η πόλη άλμα και στον πολιτισμό οδηγούν σε ένα και μοναδικό στόχο. Την υλοποίηση μεγάλου μέρους της πρότασης που υπέβαλε η πόλη για τη διεκδίκηση της ΠΠΕ.

politistikh_2021_2

Η καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και ο σχεδιασμός, πάνω σε στέρεες  βάσεις και σημαντικές επιστημονικές μελέτες μας για το μέλλον της πόλης και τους Δήμου, μας επιτρέπει να εντάξουμε τον τομέα του πολιτισμού στη γενικότερη στρατηγική μας».

Κλείνοντας τόνισε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η πρόταση για την πολιτιστική στρατηγική της πόλης για τα επόμενα χρόνια, θα υλοποιηθούν σημαντικές εκδηλώσεις που υπήρχαν μέσα στο φάκελο και θα συνεχιστούν οι συνεργασίες και σε τοπικό αλλά και σε διεθνή επίπεδο.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Αμπελακιώτη / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις