ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας – “Δε θέλουμε δολοφόνους στα σπίτια μας” έλεγαν κάτοικοι της Μάνδρας! (φωτό)

Άναψαν τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας αργά το απόγευμα της Πέμπτης όταν κάτοικοι από τη Μάνδρα ζήτησαν σε αρκετά υψηλούς τόνους να μην δημιουργηθεί δίπλα στο χωριό τους ο καταυλισμός φιλοξενίας των προσφύγων.

Μετά την τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην  περιοχή, το λόγο πήρε κάτοικος της Μάνδρας ο οποίος σε αρκετά υψηλούς τόνους κατηγόρησε το δήμαρχο ότι “ψεύδεται” και ότι γνώριζε εδώ και είκοσι ημέρες τις εξελίξεις αφού άτομα του δήμου “περιπολούσαν και κοιτούσαν πως θα μαζέψουν τα σκουπίδια στην περιοχή”. “Δε θέλουμε δολοφόνους στα σπίτια μας” ήταν η φράση που ακούστηκε και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο σώμα.

Ο κ. Καλογιάννης διέψευσε τα λεγόμενα του κατοίκου, για να εισπράξει την απάντηση “δεν τους θέλουμε στο χωριό μας, αν είναι να πας να μείνεις εσύ μαζί τους”.

Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι ο προεδρεύων του δημοτικού συμβουλίου κ. Πράπας διέκοψε για λίγα λεπτά αλλά οι φωνές και οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή και άλλων κατοίκων της περιοχής.

Αρκετά ενοχλημένος από τη συμπεριφορά των κατοίκων ο δήμαρχος Λαρισαίων χαρακτήρισε ορισμένες από τις συμπεριφορές, μίλησε για ακραίες φωνές που τείνουν σε χρυσαυγίτικες αντιλήψεις και συμπλήρωσε πως η Λάρισα τόσες ημέρες έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Ζήτησε επίσης τη συνδρομή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για να απομονωθούν οι ακραίες φωνές και πρόσθεσε με νόημα πως οι 400 που έρχονται απόψε είναι Σύριοι στο σύνολό τους εκ των οποίων το 40% είναι παιδιά, ενώ το 20% παιδιά κάτω των δύο ετών.

Δείτε φωτογραφίες:

mandra1 mandra2 mandra3 mandra4 mandra5 mandra6 mandra7

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Αμπελακιώτη / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις