ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο Δήμος Τρικκαίων στο πλευρό των προσφύγων

Ο Δήμος Τρικκαίων αναφορικά με το θέμα των Σύρων προσφύγων που ανέκυψε στον γειτονικό Δήμο Καλαμπάκας, τονίζει ότι:

  • Από την πρώτη στιγμή υπήρξε έντονο ενδιαφέρον. Σήμερα το πρωί έγινε επικοινωνία ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Χρήστο Σινάνη, με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και με τον τρικαλινό βουλευτή κ. Χρήστο Σιμορέλη.

  • Ο Δήμος Τρικκαίων κινητοποιήθηκε με τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ο πολιτικός προϊστάμενος της οποίας, αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Αναστασίου, μετέβη στη θέση «Μουργκάνι», όπου βρίσκονται οι περίπου 500 Σύροι πρόσφυγες.

  • Επίσης, άμεσα υπήρξε συνεννόηση ανάμεσα στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και την Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων. Βάσει αυτής, υπήρξε μέριμνα για αποστολή τροφίμων, μέσω του Συλλόγου Αρτοποιών, το Εργοστάσιο Γάλακτος «Τρίκκη» αλλά και συγκεκριμένων φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου (αντιβηχικά, αντιπυρετικά, αναλγητικά).

  • Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα το μεσημέρι (22-2-16), σε εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση, έγινε σοβαρός και εμπεριστατωμένος διάλογος αναφορικά με το όλο ζήτημα.

  • Ο Δήμαρχος Τρικκαίων έλαβε την εξουσιοδότηση από τις πτέρυγες τους Σώματος, για διαχείριση του ζητήματος.

  • Αυτό που κυριαρχεί άμεσα, είναι το ζήτημα της διανυκτέρευσης των προσφύγων, σε σχέση και με τον χρόνο παραμονής τους στην περιοχή.

  • Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων είναι έτοιμος να βοηθήσει – όπως ήδη πράττει εξάλλου -, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. Σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, απαιτείται η ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού και όχι οι μεμονωμένες πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις