ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μεγάλες οικονομικές ζημιές στο ΚΤΕΛ Μαγνησίας από τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε οικονομικό αδιέξοδο κινδυνεύει να βρεθεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, μία εξαιρετικά υγιής εταιρεία, εξ αιτίας των πολυήμερων κινητοποιήσεων των αγροτών που κρατούν κλειστούς τους κύριους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Ήδη 150 εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν πληρώθηκαν τον μισθό τους για τον Ιανουάριο, λόγω των περιορισμένων εσόδων της εταιρείας, αλλά χωρίς μισθούς έμειναν και οι 130 μέτοχοί του.

Το ΚΤΕΛ Μαγνησίας μέτρησε απώλειες ύψους 300.000 ευρώ τον Ιανουάριο, αφού ήταν μειωμένη η επιβατική του κίνηση στα εκτός Μαγνησίας δρομολόγια, και κυρίως για Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά 80%, ενώ τα δρομολόγια της εταιρείας περικόπηκαν κατά 60-70%. Επίσης το κόστος στην κίνηση των λεωφορείων αυξήθηκε δραματικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα εκτελείται μόλις 45% των δρομολογίων προς Αθήνα, δηλαδή πέντε δρομολόγια από έντεκα πριν τις κινητοποιήσεις, ενώ για τη Θεσσαλονίκη εκτελείται μόνο το 30% των δρομολογίων, δηλαδή τρία από τα δέκα προγραμματισμένα.

Τα ταξίδια των λεωφορείων διαρκούν για την Αθήνα μέχρι και 6,5 ώρες από 4 ώρες που απαιτούνται κανονικά, ενώ για τη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι χειρότερη και τα λεωφορεία χρειάζονται 4,5 μέχρι και5 ώρες, αντί για 2,5 ώρες υπό κανονικές συνθήκες.
Η πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του επιβατικού κοινού.

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρης Κολυνδρίνης, δήλωσε ότι η εταιρεία στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών και τα χαρακτηρίζει ως δίκαια. Με έμφαση όμως τόνισε ότι «οι απώλειες πλέον είναι μεγάλες και είναι επείγον το Υπεραστικό ΚΤΕΛ να ξεκινήσει να παράγει έργο κανονικά. Οι μέρες που χάθηκαν δεν γυρίζουν πίσω. Όμως, χρειάζεται να εκτελούνται απρόσκοπτα τα δρομολόγια ώστε να καλυφθούν οι παλιές και τρέχουσες υποχρεώσεις» συμπλήρωσε.

«Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια. Συμμεριζόμαστε τον αγώνα τους, όμως όταν μία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Η κυβέρνηση με αυτή την ιστορία επαναπαύεται και δεν κάνει το παραμικρό για να δώσει λύση στο πρόβλημα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις