ΛΑΡΙΣΑ

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η ΔΑΚΕ Π.Ε. Λάρισας

 

Η ΔΑΚΕ Π.Ε. Λάρισας, παρουσία μελών και φίλων, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ”ΔΙΟΝΥΣΟΣ”.

Τους συναδέλφους ενημέρωσε ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης. Τόνισε ότι … Βιώνουμε τη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς παρακολουθούν άφωνοι τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα αποτελούν μια πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση , με οδυνηρές αλλαγές που κατεδαφίζει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα κάνοντας πράξη όλα αυτά για τα οποία εξαπέλυε δριμύ «κατηγορώ» κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Για τις επιλογές των στελεχών τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν επιδίωξε τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου, κοινώς αποδεκτού , το οποίο θα βασιζόταν στην αξιοκρατία, στην ισονομία και στην πλήρη διαφάνεια, γιατί ο μοναδικός σκοπός της ήταν ο ασφυκτικός –κομματικός έλεγχος της διοικητικής ιεραρχίας στην εκπαίδευση. Τέλος ανέφερε ότι τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι χιλιάδες .

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να κατανοήσει πως η κάλυψη των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών είναι μια προσωρινή προβληματική λύση. Πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κιλελέρ κ. Σπύρος Καλέτσιος , η πολιτευτής κ.Ελένη Πολύζου, το Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Παπαλέξης ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας κ. Νίκος Παναγιώτου , ο αιρετός του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Καρκαλής, ο αν. Αιρετός του ΠΥΣΔΕ Λάρισας κ. Μιχάλης Τζιατζιάς , Σχολικοί Σύμβουλοι, Δ/ντές Σχολείων και πλήθος συναδέλφων εκπαιδευτικών.

Τέλος χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν οι Βουλευτές κ.κ Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας
 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις