ΛΑΡΙΣΑ

Ενημέρωση για τους κανόνες υγιεινής και το εθνικό σύστημα εμβολιασμού στη Σχολή Καραβάνα

Για την σημασία εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και για το εθνικό σύστημα εμβολιασμού ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί της Σχολής Καραβάνα από τη γιατρό εργασίας κ. Γεωργία Σκούφη.

Η γιατρός μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η εκκόλαψη και διασπορά μικροοργανισμών και η μετάδοση λοιμώξεων, όπως τα παιδικά νοσήματα, η γρίπη και οι γνωστές μας ιώσεις είναι συχνά στο χώρο του σχολείου. Τα νήπια και τα παιδιά της σχολικής ηλικίας, ειδικά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελούν έναν ευαίσθητο πληθυσμό.

Η εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και οι εμβολιασμοί είναι πρωταρχικής σημασίας για την προστασία παιδιών και εκπαιδευτικών από τις λοιμώξεις.

Ιδιαίτερης σημασίας για την πρόληψη των λοιμώξεων στο σχολείο είναι ο ικανοποιητικός αερισμός και η καθημερινή καθαριότητα των χώρων, η τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής. Παράλληλα, αδιαμφισβήτητη είναι και η αξία των εμβολίων. Τα εμβόλια προστατεύουν το ίδιο το άτομο από δυνητική ανάπτυξη της αντίστοιχης λοίμωξης και μειώνουν τη διασπορά της στην κοινότητα μέσω της δημιουργίας συλλογικής ανοσίας. Στη χώρα μας, για την τήρηση ενιαίας πολιτικής εμβολιασμών του πληθυσμού, διαμορφώθηκε το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, στο οποίο καθορίζονται τα εμβόλια και το συνιστώμενο χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών τόσο σε παιδιά και εφήβους όσο και σε ενήλικες, σύμφωνα με τις τρέχουσες επιδημιολογικές συνθήκες και τις διεθνείς οδηγίες.

Τέλος, επισήμανε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων είναι κλειδί για τη Δημόσια Υγεία, καθώς είναι πάντα καλύτερο να προλαμβάνει κανείς παρά να θεραπεύει.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις