ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ύβρις για τη Λάρισα η ρίψη της φωτοβολίδας: Επιστολή Καλογιάννη σε Κούγια

Επιστολή με την οποία χαρακτηρίζει ύβρη για τη Λάρισα το περιστατικό με τη ρίψη φωτοβολίδας την περασμένη Δευτέρα στον αγώνα της ΑΕΛ στη Λαμία, απέστειλε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικά η επιστολή: “Αγαπητέ Αλέξη Καταρχήν σε ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απηύθυνες να συμμετάσχω στη συνέντευξη τύπου.

Δυστυχώς ανειλημμένες, εδώ και καιρό, υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παραστώ.

Όμως, δοθείσης της ευκαιρίας θέλω να εκφράσω ορισμένες σκέψεις, με αφορμή τα γεγονότα στον αγώνα της ΑΕΛ στη Λαμία με την ομώνυμη ομάδα και το γνωστό περιστατικό της ρίψης φωτοβολίδας προς φιλάθλους.

Πρόκειται για απολύτως καταδικαστέα ενέργεια. Πρόκειται για μια πράξη που υποδηλώνει αισθήματα μισανθρωπισμού και τυφλού φανατισμού. Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο ωστόσο πρέπει να μας προβληματίσει.

Εκφράζοντας, πιστεύω τις σκέψεις της συντριπτικής πλειονότητας των φιλάθλων της ομάδας μας και όλων των Λαρισαίων, θεωρώ πως σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΛ, θα πρέπει άμεσα να απομονώσει τέτοιου είδους φαινόμενα και πρακτικές, οι οποίες εν τέλει δημιουργούν περιβάλλον που μπορεί να επιτρέψει στους «ειδήμονες» να βλάψουν την ομάδα.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ύβρη για την Λάρισα, τους κατοίκους της και κυρίως για την ιστορία της ΑΕΛ, αφού το 1986 η Λάρισα, θρήνησε για την τραγική απώλεια του Χαράλαμπου Μπλιώνα, εξαιτίας μιας ανάλογης ακατανόητης ενέργειας, οπαδών άλλων ομάδων.

Αξιότιμε κ. πρόεδρε Χάρηκα ιδιαίτερα όταν η ΑΕΛ έγινε αντικείμενο θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο για την πρόσφατη πρωτοβουλία να εκφράσει, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τη διαμαρτυρία της για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Για αυτή την ενέργεια εκφράζω τα συγχαρητήρια μου προς τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και γενικότερα την οικογένεια της ΑΕΛ αλλά και του Αχαρναϊκού.

Όλοι αισθανθήκαμε υπερήφανοι για αυτή την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία. Με τέτοιες πράξεις, με τέτοιες ενέργειες πρέπει να συνδέσει το όνομά της η ΑΕΛ και η πόλη.

Ως Δήμαρχος της πόλης, θα σταθώ αρωγός σε όποια ενέργειά της διοίκησης και των υγιώς σκεπτόμενων Λαρισαίων φιλάθλων κινηθεί στην κατεύθυνση της απομόνωσης όσων θέλουν να φέρουν στην ομάδα και την πόλη το σκοτάδι! Δεν πρέπει να το επιτρέψεις. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις