ΛΑΡΙΣΑ

Ομάδες προετοιμασίας για τον τοκετό

Οι Ομάδες προετοιμασίας για τον τοκετό είναι μια από τις δραστηριότητες που υποστηρίζονται από το Κέντρο Υγείας Γόννων και πιο συγκεκριμένα από το Τμήμα Μαιευτικού και Οικογενειακού Προγραμματισμού (Π.Ε.Δ.Υ.-Ν.Μ.Υ. ΛΑΡΙΣΑΣ).

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κ. Υ. Γόννων στα τηλέφωνα 2495-350.000 και 2495-350.036.

Στις Ομάδες προετοιμασίας για τον τοκετό γίνονται μαθήματα :

  1. Ψυχοπροφυλακτικής φροντίδας (ανώδυνου τοκετού),
  2. Θηλασμού και
  3. Περιποίησης νεογνών.

Στους τελευταίους τρείς μήνες της εγκυμοσύνης διδάσκονται στη μέλλουσα μητέρα ορισμένα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα για την ψυχολογική και σωματική προετοιμασία αυτής ενόψει του μεγαλύτερου γεγονότος της ζωής της που είναι ο τοκετός.

Το θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει στοιχειώδης γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας του γενετικού συστήματος, υγιεινής της εγκυμοσύνης, διατροφής, κ.λ.π.

Το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει α) τις σωστές αναπνευστικές ασκήσεις (αναπνοές) κατά τη διάρκεια του τοκετού, β) χαλάρωση, γ) σωστές σωματικές ασκήσεις που συνιστώνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, απλές στην εκτέλεση, απαραίτητες όμως για ένα πιο εύκολο τοκετό και τέλος την τεχνική της εξωθήσεως κατά το τελευταίο στάδιο του τοκετού.

Όλα αυτά βοηθάνε να πληροφορηθεί η γυναίκα για το τι συμβαίνει στο σώμα της και στο σώμα του μωρού της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στον τοκετό να αντιμετωπίσει καλύτερα κάποιες σωματικές δυσφορίες που εμφανίζονται κατά υη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Με τις κατάλληλες ασκήσεις, στάσεις και τρόπους αναπνοής να γεννήσει το μωρό της ευκολότερα, πιο ανώδυνα και συνειδητά.

Ο τοκετός είναι εμπειρία χαράς και στην διάρκεια των μαθημάτων γίνεται συζήτηση με τους ειδικούς, μοίρασμα των εμπειριών με άλλες έγκυες, συζήτηση για τα προβλήματα, τους φόβους και τις σκέψεις κάθε εγκύου που τελικά οδηγούν και στο καλύτερο μοίρασμα με τον σύζυγο της εμπειρίας της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις