ΛΑΡΙΣΑ

Παράρτημα και στη Λάρισα απέκτησε η Ελληνική Εταιρία Αντιρευματικού Αγώνα

Με επιτυχία έγινε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου η 1η Ετήσια Γενική Συνέλευση της e, με αντικείμενο τη δημιουργία παραρτήματος στο Ν. Λάρισας.

Η ΕΛΕΑΝΑ είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός σύλλογος ρευματοπαθών ασθενών, αναγνωρισμένος από το κράτος που ιδρύθηκε το 1978 με πολλά παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.

Κύριοι στόχοι της ΕΛΕΑΝΑ είναι η ενημέρωση του πληθυσμού για τη τα προβλήματα των ασθενών με ρευματικά νοσήματα, και η υποστήριξη των ασθενών ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και η προαγωγή μέτρων σε θεσμικό επίπεδο που θα συμβάλουν στην ενημέρωση, στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των ασθενών.

Η Γενική Συνέλευση έλαβε μέρος στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ) με την υποστήριξη της Πανεπιστημιακής Ρευματολογικής Κλινικής.

Τα θέματα της αφορούσαν στη γνωριμία και ενημέρωση των ασθενών, τις εκλογές για ανάδειξη Δ.Σ και την ετήσια κοπή πίτας της οργάνωσης.

Οι ομιλητές τόνισαν την σημασία που έχει η δημιουργία παραρτήματος στο Ν. Λάρισας για την προσπάθεια που γίνεται από την ΕΛΕΑΝΑ ώστε να αναδειχτούν και να αντιμετωπιστούν στο μέγιστο δυνατό τα προβλήματα των ασθενών με ρευματολογικά προβλήματα στον Ν. Λάρισας και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Όπως τόνισε κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο Διευθυντής της Ρευματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ κ. Λάζαρος Σακκάς, Καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας, “οι αποδέκτες των υπηρεσιών υγείας (οι ασθενείς) σήμερα στην Ευρώπη συναποφασίζουν με τους παρόχους Υπηρεσιών υγείας (γιατροί, ασφαλιστικά ταμεία, Υπουργείο Υγείας) για θέματα που τους αφορούν. Ετσι, η φωνή των ασθενών, μέσω του Συλλόγου τους, αποκτά μεγάλη βαρύτητα για την επίλυση προβλημάτων που δημιουργούνται στην καθημερινότητα τους”.

Στον χαιρετισμό της η κ. Καρλιάμπα  τόνισε την επιθυμία των ασθενών και των συγγενών τους να μεγιστοποιήσουν τις προσπάθειές τους ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της ΕΛΕΑΝΑ. “Το παράρτημα της Λάρισας πρέπει να αποτελέσει το καλό παράδειγμα κινητοποίησης ασθενών συγγενών, ιατρών και φορέων που θα συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής” τόνισε η κ. Καρλιάμπα.

Ευχαρίστησε δε την Πανεπιστημιακή Ρευματολογική Κλινική, τον καθηγητή κ. Λάζαρο Σακκά και τους συνεργάτες τους για την πολυετή, άοκνη και ανιδιοτελή υποστήριξη που παρέχουν στους ασθενείς και τις οικογένειες τους”.

Από τις εκλογές που διενεργήθηκαν, το ΔΣ της ΕΛΕΑΝΑ, παράρτημα Ν. Λάρισας αποτελείται από τα εξής μέλη:

Αννα Καρλιάμπα, πρόεδρος.

Μέλη: Αλεξάνδρα Γκόντα, Χριστίνα Κατσιάρη, Θεοδώρα Σιμοπούλου, Αναστάσιος Ρωμανόπουλος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις