ΛΑΡΙΣΑ

Πρωτοβουλία να μη χαθεί ούτε μερίδα φαγητού στη Λάρισα από τους “Ενεργούς Πολίτες”

Καθημερινά δεκάδες μερίδες φαγητού μένουν αδιάθετες σε χώρους τακτικής αλλά και έκτακτης σίτισης Λαρισαίων.

Εστιατόρια, ταχυφαγεία και φούρνοι, αλλά και χώροι δεξιώσεων και άλλων έκτακτων εκδηλώσεων μετά το τέλος της επαγγελματικής δραστηριότητας δεν έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν το φαγητό που περίσσεψε, ώστε να φάνε από αυτό ορισμένες οικογένειες άπορων και να μην πεταχτεί στα σκουπίδια.

Οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» βλέποντας αυτή την αδυναμία αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για τη διάθεση μερίδων μαγειρεμένου φαγητού. Οργανώνουν γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σ’ αυτούς που τις χαρίζουν και σ’ αυτούς που τις χρειάζονται.

Οι εθελοντές της δράσης «Μερίδα Αλληλεγγύης» έχουν έρθει σε επαφή με τους φορείς που προσφέρουν σε άπορους μαγειρεμένο φαγητό. Παράλληλα καλούν όσους έχουν καθημερινά αδιάθετες μερίδες φαγητού (κουζίνας, φούρνου κ.α.), αλλά και όσους υπολογίζουν ότι θα τους περισσέψει φαγητό από έκτακτη εκδήλωση (γάμου, βάπτισης, πάρτι γενεθλίων κ.α.) να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 6946259430 (κ. Δήμου) και 6937793449 (κ. Χαλούλη), ώστε να ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι για την παραλαβή τους.

Να σημειωθεί ότι η δράση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει με τη διάθεση μερίδων φαγητού από στρατιωτικές μονάδες σε συσσίτια απόρων καθώς και από μεγάλο εστιατόριο εμπορικού κέντρου της Λάρισας, ύστερα από μεσολάβηση των εθελοντών της «Μερίδας Αλληλεγγύης» των ΕνΠοΛ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις