ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χιλιάδες Λαρισαίοι συμμετείχαν στον αγιασμό των υδάτων (φωτό – video)

Χιλιάδες Λαρισαίων πλημμύρισαν την περιοχή γύρω από τη γέφυρα του Πηνειού δίπλα στον Άγιο Αχίλλιο όπου τελέσθηκε το πρωί της Τετάρτης, ανήμερα των Φώτων, ο αγιασμός των υδάτων από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο και τον Μητροπολίτη Αυλώνος κ. Χριστόδουλο.

Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Πηνειού με δύο αθλητές του Ναυταθλητικής Ένωσης Λάρισας, τον Γιώργο Φασούλα και τον Γιάννη Θεοχάρη να πιάνουν τον Τίμιο Σταυρό. Μάλιστα, ο πρώτος είχε την ευλογία να πιάνει το σταυρό για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια.

Ο υγρός καιρός βοήθησε στο να ανέβει η θερμοκρασία και να μετριαστεί το τσουχτερό κρύο των τελευταίων ημερών. Πάντως, το πλήθος που συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις ήταν περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

“Είμαστε χαρούμενοι την ώρα αυτή τη μεγάλη κατά την οποία ο Κύριος αγιάζει τα ύδατα και όλη την φύση των υδάτων και δια των υδάτων τις ψυχές και τα σώματά μας. Να δοξολογήσουμε το Άγιο όνομά Του. Σας εύχομαι χρόνια πολλά και ευλογημένα, τα ύδατα τα ευλογημένα του Ιορδάνου να αρδεύουν και τις ψυχές μας” δήλωσε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος αφότου οι δύο αθλητές του έφεραν τον σταυρό και έλαβαν την ευλογία του.

Δείτε το βίντεο της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού:

Δείτε τη στιγμή που ο αθλητής λαμβάνει την ευλογία του Ιγνατίου:

Μετά το πέρας του αγιασμού ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ο οποίος εισέπραξε από τους αθλητές που βούτηξαν στα νερά του παγωμένου Πηνειού τα εύσημα για τον καθαρισμό της κοίτης, δήλωσε: “Με τη σημερινή λαμπρή τελετή του αγιασμού των υδάτων ολοκληρώνονται οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εύχομαι η γαλήνη και η ηρεμία αυτών των ημερών να μας συνοδεύει όλους στην καινούρια χρονιά.”

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας τόνισε πως “η σημερινή ημέρα του αγιασμού των υδάτων είνια ισχυρό μέρος της θρησκευτικής μας παράδοσης. Ας γίνει και το πολιτικό διακύβευμα για τη χρονιά αυτή. Μακριά από λαϊκισμούς, μακριά από την οπισθοδρόμηση, μακριά από την αναξιοκρατία για μία νέα Ελλάδα ισχυρή και προοδευτική”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος ευχήθηκε “χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, φώτιση, υγεία και σύνεση σε όλους μας”.

Ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Κώστας Μπαργιώτας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “σήμερα είναι γιορτή, εύχομαι υγεία πρώτα απ’ όλα γιατί έχουμε την τάση να την ξεχνάμε, δύναμη για το νέο έτος κι ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα πάρουν την ανηφόρα από εδώ και πέρα και θα βελτιώνονται διαρκώς”.

Δείτε φωτογραφίες:

jp5t04d

zfzsvng 5qjyt1h d11aygt eunzx0o exnuktg jrtlmtx mey2cst ruylwbs t10bgby tdsztfi wzekzpt

 

newsroom onlarissa.gr / φωτό: video: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις