ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το Θεατρικό Παιχνίδι» στους Παιδικούς Σταθμούς του Δ. Λαρισαίων

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και οι Παιδικοί Σταθμοί του  Δήμου Λαρισαίων, στα πλαίσια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, στα φιλοξενούμενα νήπια στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, σε συνεργασία με τον κο Λάκη Κουρετζή, Επίτιμο Διδάκτορα Παν/μίου Αθηνών-Παιδαγωγό-Σκηνοθέτη-Συγγραφέα, συνεχίζουν την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Το Θεατρικό Παιχνίδι ως μέσον Αγωγής για τις ηλικίες 2,6-5 ετών».

Αυτή την περίοδο στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι: 1ος, 2ος, 5ος  7ος, 13ος, 17ος, 20ος,24ος και 25ος Π.Σ.

theatriko paixnidi3

Το Θεατρικό Παιχνίδι βασίζεται στο μοντέλο Open  System και διεξάγεται με τη λειτουργία εργαστηρίων αισθητικής αγωγής-δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης.

theatriko paixnidi1

Ενεργοποιεί τα παιδιά μέσα από αισθησιοκινητικές, χειροτεχνικές απασχολήσεις και κατασκευές, από παρεμβάσεις στο χώρο, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, δίνοντας τη δυνατότητα για σωματική έκφραση, πνευματική και συναισθηματική αφύπνιση, περιβαλλοντική αγωγή, ανάπτυξη παρατηρητικότητας.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, κλιμάκιο της ομάδας «Έκφραση», παραμένει στον κάθε παιδικό από την ώρα έναρξης του παιδαγωγικού προγράμματος μέχρι την ώρα λήξης και  λειτουργεί ταυτόχρονα σε δύο τμήματα με βάση τη θεματολογία που έχει προταθεί από τους Παιδικούς Σταθμούς.

theatriko paixnidi4

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Μάϊο του 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2016 με τη συμμετοχή και των 25 Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις