ΛΑΡΙΣΑ

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από την Ένωση Γυναικών Λάρισας

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες πρόσφυγες που κατατρεγμένοι από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη φτώχεια φτάνουν στην Ελλάδα.

Ανάμεσα σ’ αυτούς εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά και έφηβοι, χιλιάδες γυναίκες, άλλες έγκυες, άλλες με τα μωρά στην αγκαλιά, άλλες που γεννάνε μέσα στα δουλεμπορικά σαπιοκάραβα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο γι αυτές και τα παιδιά τους.

Η υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων, ανάμεσα σ’ αυτές και της Ελλάδας, περισσεύει. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σπρώχνονται στο δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική εξαιτίας της βάρβαρης  πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτοί ευθύνονται για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, το Μάλι, για την εκμετάλλευση και την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Δικό τους δημιούργημα είναι οι «τζιχαντιστές». Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αλλά και εναρμονίζεται πλήρως με την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, με τον κανονισμό του Δουβλίνου και τη Σένγκεν, καλύπτει πλήρως τις ευθύνες της ΕΕ. Προσπαθεί να διαχειριστεί το πρόβλημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών με αποσπασματικές και προσωρινές ενέργειες, αναντίστοιχες με τις ανάγκες των χιλιάδων οικογενειών προσφύγων και μεταναστών.

Διεκδικούμε:

  • Αξιοπρεπή διαμονή και διαβίωση των προσφύγων και για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι την αναχώρησή τους για τους τόπους προορισμού τους, με ιατρική παρακολούθηση, διατροφή, νομική βοήθεια, διερμηνείς και ό,τι άλλο απαιτείται. Απαραίτητη παρουσία γυναικών γιατρών και γυναικολόγων για τις αναγκαίες εξετάσεις σε όσες μετανάστριες έχουν ανάγκη.

Γι αυτό πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές στα νησιά του Αιγαίου και ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Ανάπτυξη επαρκών υποδομών στα σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα (τουαλέτες, ντους), με όλα τα απαραίτητα είδη για την ατομική υγιεινή και για την καθαριότητα των χώρων, ένδυση και υπόδηση για όσους τα χρειάζονται.

  • Παροχή από το κράτος επαρκούς και κατάλληλης σίτισης και εμφιαλωμένο πόσιμο νερό παίρνοντας υπ’ όψη και τις ιδιαίτερες ανάγκες των βρεφών, παιδιών (π.χ. γάλα, χυμοί κλπ.), εγκύων, χρόνιων ασθενών.

  • Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους, εγκύους, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για τις ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής και ασύλου, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες.

  • Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ. Οι χρόνιοι πάσχοντες, τα βρέφη και τα παιδιά, οι έγκυες και οι οικογένειές τους ή οι συνοδοί τους να προωθούνται στα σύνορα κατά προτεραιότητα και με τρόπο που να διασφαλίζονται οι ιδιαίτερες ανάγκες τους.

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους να εκφράσουν έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται, τα φαινόμενα εκμετάλλευσης εις βάρος των ξεριζωμένων.

 

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Είδη ρουχισμού για παιδιά και ενήλικες, αδιάβροχα, συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, κονσέρβες εκτός χοιρινού.

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 6:30 – 8:00μ.μ., Τρίτη και Πέμπτη 10-12π.μ.

23ης Οκτωβρίου 8 -14, 3ος όροφος, δημοτικό στέκι γυναικών

Πληροφορίες 6974305655, 6948270779.

enosi ginaikon

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις