ΕΛΛΑΔΑ

Λιάκος: Δεν χρειάζονται εξετάσεις σε όλα τα ΑΕΙ

Την εξαίρεση σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις Πανελλαδικές εξετάσεις μελετά η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε σήμερα ο επικεφαλής της Αντώνης Λιάκος.

«Δεν χρειάζονται σε όλα τα τμήματα των ΑΕΙ εξετάσεις, για να εισαχθούν οι υποψήφιοι σε αυτά», είπε στο ραδιοσταθμό στο Κόκκινο, ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως είπε «σήμερα όσοι θέλουν να πάνε σε ΑΕΙ πηγαίνουν, γι’ αυτό άλλωστε η βάση εισαγωγής είναι κάτω του 10. Λίγες σχολές χρειάζονται εξετάσεις».

Ο κ. Λιάκος εξήγησε ότι «σ’ αυτές τις λίγες σχολές θα υπάρξει μια λίστα προτεραιότητας με κριτήρια, τα οποία θα διαμορφωθούν και με τη συμμετοχή των ΑΕΙ. Ολα αυτά τα κριτήρια δεν θα είναι κριτήρια που θα οδηγούν τα παιδιά στα φροντιστήρια. Δεν θα έχουν να κάνουν με την προηγούμενη γνώση. Δεν είναι απαραίτητο, αυτός που θα πάει να σπουδάσει Ιατρική, να έχει τελειώσει πρακτικής Κατεύθυνσης Γυμνάσιο και Λύκειο, ούτε αυτός που θα πάει Φιλοσοφική ή στο Ιστορικό τμήμα να έχει τελειώσει Κλασικό τμήμα Σπουδών».

Ειδικά για το Λύκειο, υπογράμμισε ότι «πρέπει να είναι ένα σχολείο που θα έχει τρεις βασικές και μεγάλες σφαίρες: την ανθρωπιστική παιδεία, τη φιλοσοφία και την πολιτική, τη μελέτη της επιστήμης, του περιβάλλοντος και του σώματος, την τέχνη και τον πολιτισμό».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις