ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δημήτρης Βίτσας από Λάρισα: Κάνενα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Θεσσαλία

Ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης στη Λάρισα.

Ο κ. Βίτσας όπως είπε «ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ως προς τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα δεν αλλάζει. Πρόκειται να δημιουργηθούν πέντε hot spots στα νησιά του Αιγαίου όπου θα γίνεται η ταυτοποίηση των προσφύγων και τέσσερις χώροι μετεγκατάστασεις, δυο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και δυο στην περιοχή της Μακεδονίας ».

Επιπρόσθετα, σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις πολιτικές που ακολουθούν χώρες της Ε.Ε. σημειώνοντας ότι «ανησυχώ που υπάρχουν κυβερνήσεις στην Ε.Ε. που χωρίζουν την Ευρώπη σε μικρά φρούρια. Τα τείχη ποτέ δεν είνα λύση».

Από την άλλη αναφορικά με την κρίση στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι «η λύση πρέπει να είναι πολιτική και όχι πολεμική» και συμπλήρωσε ότι «τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ούτε τα αμπεμπολούμε ούτε τα βάζουμε σε διαπραγμάτευση».

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό που υπάρχει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ώστε να αξιοποιηθεί η περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων προς όφελος των τοπικών κοινωνίων και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Σημείωσε, όμως, ότι πρόκειται για την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων που παραμένει ανεργή και δεν χρησιμοποιείται. Αναφέρθηκε μάλιστα και στο δήμο Λαρισαίων κάνοντας λόγο για ένα δήμο που υπερτερεί σε τέτοιες προτάσεις προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ώστε να υπάρξει η κατάλληλη αξιοποίηση ενός κομματιού της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «η κυβενρητική πλειοψηφία είναι στεθερή» και μίλησε για τον σχεδιασμό των τριών βημάτων της κυβέρνησης.  Όπως, το πρώτο βήμα ήταν η ψήφιση του προϋπολογιμσού, το δεύτερο βήμα είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και το άνοιγμα της συζήτησης για την αφομοίωση του χρέους και το τρίτο βήμα είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που θα οδηγήσει στην αύξηση του ΑΕΠ και στη μείωση της ανεργίας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις