ΛΑΡΙΣΑ

“Προμελετημένο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων το τρίτο μνημόνιο” λέει ο Τσιαπλές

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 10:30 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κινήματος Λάρισας κ. Τσιαπλές Τάσος καλώντας όλους τους εργατοϋπαλλήλους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και όλους τους απλούς ανθρώπους να συμμετάσχουν και να βροντοφωνάξουν για ακόμα μια φορά.

Τα βασικά τους αιτήματα είναι:

  • Να σταματήσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης
  • Να μπει τέρμα στη φοροληστεία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκό νοικοκυριό.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Πλήρη σταθερή δουλειά για όλους.
  • Όχι στην απλήρωτη και εκ’ περιτροπής εργασία, στις μειώσεις μισθών και τις ατομικές συμβάσεις.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.

Ο κ.Τσιαπλές τόνισε για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και η Ε.Ε, προχωρούν σε ένα προμελετημένο έγκλημα σε βάρος μας, στη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, υλοποιώντας το 3 μνημόνιο της κυβέρνησης που ψήφισε μαζί με Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.

Όπως επισήμανε η ψήφιση του νέου προϋπολογισμούτις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κινήματος τόνισε ότι σε αυτόν τον πόλεμο χρειάζεται οργανωμένη αγωνιστική απάντηση. Γι’ αυτό λοιπόν όλοι την Πέμπτη στις 10:30 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας να στείλουμε για ακόμη μια φορά το μήνυμα ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που μας ετοιμάζουν δεν θα περάσουν.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Αμπελακιώτη / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις