ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απόψε στο Θέατρο του Μύλου το αφιέρωμα στον Μανώλη Αναγνωστάκη

Απόψε στις 8.30 το βράδυ στο «Θέατρο του Μύλου» θα πραγματοποιηθεί το τιμητικό αφιέρωμα στον Μανόλη Αναγνωστάκη, έναν από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς μας ποιητές, με αφορμή τα 90 Χρόνια από τη γέννησή του και 10 χρόνια από το θάνατό του.

Το αφιέρωμα με τίτλο: «Όρθιοι και μόνοι» (στίχος από το ποίημά του «Μιλώ») οργανώνει το «Θεσσαλικό Θέατρο» στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων που εδώ και χρόνια σημειώνουν μεγάλη επιτυχία και έχουν γίνει πλέον θεσμός στην πνευματική ζωή της Λάρισας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο συγγραφέας και ποιητής Γιώργος Σαράτσης θα μιλήσει για την ζωή και το έργο του τιμώμενου ποιητή. Οι ηθοποιοί του «Θεσσαλικού Θεάτρου» Πόπη Πελτεκοπούλου, Τζένη Σκαρλάτου, Αλέξανδρος Τσακίρης και ο Κώστας Τσιάνος θα αποδώσουν ποιήματα και άλλα κείμενα του Μανόλη Αναγνωστάκη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, θα ακουστούν σε μια πρωτότυπη συνομιλία κειμένων και στίχων του ποιητή, μελωδίες του κορυφαίου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που φέτος γιορτάζουμε τα 90 του Χρόνια, από τον Κύκλο τραγουδιών «Μπαλάντες».

Τα υπέροχα τραγούδια, «Δρόμοι παλιοί» «Κάτω από τα ρούχα μου» «Και περνούσανε τα τράμ», «Όταν μιαν άνοιξη» κ.α θα ερμηνεύσουν οι: Σπύρος Καβαλιεράτος (Κιθάρα-φωνή), Μαριάννα Ζάχου (φωνή), Θέμης Βαγενάς (Βιολοντζέλο ,Κρουστά) και ο Βαγγέλης Τιαπλές (Μπουζούκι).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις