ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Απίστευτο παιχνίδι στην Πάτρα: Ο τερματοφύλακας Ξενοδόχωφ σκόραρε στις καθυστερήσεις και έδωσε βαθμό στην ΑΕΛ! (video)

Απίστευτο φινάλε στον αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Παναχαϊκή για την 10η αγωνιστική της Football League, με τους «βυσσινί» να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις του αγώνα και χάρη στο γκολ του Γεννάδιου Ξενοδόχοφ, συνεχίζοντας έτσι το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα! Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι «βυσσινί».

Παρουσία αρκετού κόσμου από την Λάρισα που βρέθηκαν στο γήπεδο της Πάτρας για να στηρίξουν την προσπάθεια της ΑΕΛ στην 10η αγωνιστική, οι «βυσσινί» κατάφεραν στο τέλος του αγώνα να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας κι έτσι δεν δέχθηκαν την ήττα, ενώ από το 68ο λεπτό βρίσκονταν πίσω στο σκορ με το τέρμα που πέτυχε ένας πρώην «βυσσινί», ο Κώστας Χατζής.

Ένα δυνατό παιχνίδι διεξήχθη στην Πάτρα, με την Παναχαϊκή όπου ήρθε ισόπαλη με την ΑΕΛ κι έτσι έφθασε τους δέκα πέντε βαθμούς, ενώ από την άλλη οι «βυσσινί» παρέμειναν στην πρώτη θέση και στους είκοσι τέσσερις βαθμούς. Οι Μπουντόπουλος, Γιοβάνοβιτς (2), και Πάτο είδαν την κίτρινη κάρτα από τον κ. Μιχαηλίδη, ενώ για την Παναχαϊκή, «κιτρινίστηκαν» οι Τζίλας, Σιατραβάνης, Πινδώνης και Κάργας.

Πίεζαν οι γηπεδούχοι…

Πολύ δυνατά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες της Παναχαϊκης κι προσπάθησαν να φθάσουν στο γκολ με δύο ευκαιρίες. Στο 18ο λεπτό ο Σιατραβάνης σούταρε άουτ, ενώ ο Τζίλας στο 26ο λεπτό απείλησε για τους γηπεδούχους μέσα στην περιοχή, όμως οι αμυντικοί της ΑΕΛ έδιωξαν μακρυά από την άμυνα τους.

Η δεύτερη ουσιαστική φάση είναι και πάλι για τους γηπεδούχους. Ο Στεργίδης βρέθηκε απέναντι από τον Ξενοδόχοφ στο 36ο λεπτό, όμως ο παίκτης της Παναχαϊκής δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, αφού ο γκολκίπερ της ΑΕΛ μπόρεσε κι έδιωξε από την άμυνα των φιλοξενουμένων.

Με δέκα οι «βυσσινί»

Την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον κ. Μιχαηλίδη είδε στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς κι έτσι πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Έτσι, αλλαγή πραγματοποίησε ο Ράτκο Ντόστανιτς και την θέση του Γιώργου Μπουντόπουλου πήρε ο Δημήτρης Κομεσίδης λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με δέκα παίκτες συνέχισε την προσπάθεια της λοιπόν η ΑΕΛ στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, με τον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό να δέχεται την κόκκινη κάρτα και αποτέλεσμα αυτού να χάσει το επόμενο παιχνίδι των «βυσσινί» που είναι για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος την ερχόμενη Τετάρτη με αντίπαλο την Ξάνθη στο AEL FC ARENA.

Την τιμώρησε ο Χατζής

Μία αδράνεια των αμυντικών της ΑΕΛ στο 68ο λεπτό, έφερε και το 1 – 0 για την Παναχαϊκή. Πιο συγκεκριμένα, ο Πέδρο εκτέλεσε κόρνερ για τους γηπεδούχους, ο Κάργας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Κώστας Χατζής, βρέθηκε αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι της εστίας του Γεννάδιου Ξενοδόχοφ και από κοντά δεν αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των «βυσσινί» κάνοντας το 1 – 0.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΛ να φέρει το ματς στα ίσια στο 85ο λεπτό. Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης «έκλεψε» την μπάλα από τον Ασίγκμπα και ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΛ τροφοδότησε τον Μίλαν Μπόγιοβιτς, με τον τελευταίο να σουτάρει από θέση βολής και απέναντι στον Αθανασόπουλο, όμως δεν βρήκε στόχο καθώς η μπάλα πέρασε άουτ, με τους «βυσσινί» να χάνουν μία απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν μετά και το τέρμα που δέχθηκαν.

Οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς που πίεζαν για την ισοφάριση του σκορ, είχαν ακόμη μία ευκαιρία με τον Νίκο Αναστασόπουλο στο 86ο λεπτό, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Βαθμός με τον Ξενοδόχοφ!

Εν τέλει, η ισοφάριση του σκορ και το 1 – 1 ήρθε με έναν τρελό τρόπο για την ΑΕΛ! Ο Μάνος Μονιάκης εκτέλεσε φάουλ στο 90+6′ στην τελευταία φάση και αυτός που έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στους «βυσσινί» ήταν ο Γεννάδιος Ξενοδόχοφ με κεφαλιά, αφότου ανέβηκε στην περιοχή με στόχο να πάρει η ομάδα του το θετικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, πολλά παράπονα είχαν οι άνθρωποι της Παναχαϊκής προς το πρόσωπο του κ. Μιχαηλίδη για τα λεπτά που κράτησε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι το 1 – 1 και η ΑΕΛ κράτησε στο τέλος το αήττητο που συνεχίζει για δέκα συνεχόμενους αγώνες!

Οι Συνθέσεις

Παναχαϊκή (Δημήτρης Σπανός): Αθανασόπουλος, Χούσα (90′ Χαρτσιάς), Λαμπρόπουλος, Ασίγκμπα, Κάργας, Πινδώνης, Χατζής, Στεργίδης (90+4′ Καρβουνιάρης), Πέδρο (79′ Ντελέκος), Σιατραβάνης, Τζίλας.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ, Πάτο, Μπουντόπουλος (42′ Κομεσίδης), Ουρτάδο (65′ Κουτσιανικούλης), Μαρουκάκης (72′ Μπόγιοβιτς).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις