ΕΛΛΑΔΑ

Στα “μαλακά” οι νεαροί για την πολύκροτη υπόθεση ναρκωτικών στην Κρήτη

Με ιδιαίτερη επιείκεια αντιμετώπισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τους κατηγορούμενους για διακίνηση ναρκωτικών. Από τους 24 συνολικά εμπλεκόμενους, ένας οδηγείται στην φυλακή, δύο κρίθηκαν αθώοι ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι. Μάλιστα από τη διαδικασία δεν έλειψε και… θερμό επεισόδιο, που λίγο έλειψε να “τινάξει” στον αέρα την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Το δικαστήριο δε δέχτηκε ότι πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις, όπως είχαν χαρακτηριστεί από την ΕΛ.ΑΣ, έκρινε ότι οι πράξεις αφορούν απλή διακίνηση και αναγνώρισε ελαφρυντικά λόγω του νεαρού της ηλικίας των κατηγορουμένων.

Στην φυλακή οδηγείται ένας 24χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος είχε κομβικό ρόλο στην διακίνηση ναρκωτικών αλλά και σε περιπτώσεις τοκογλυφίας και εκβίασης. Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 20.000 ευρώ.

Συγκατηγορούμενος του καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, σε κάποιους επιβλήθηκαν ποινές 4 και 5 ετών. Στον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης αναγνωρίστηκε τοξικομανία και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Το “θερμό” επεισόδιο

Tο … “βραχυκύκλωμα” σημειώθηκε πριν την ετυμηγορία όταν ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε να εξαιρεθεί απο τη διαδικασία ενοχλημένος απο τις αιχμές που άφησε σε βάρος ένας απο τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Ο εισαγγελέας αποχώρησε απο τη δικαστική αίθουσε με την διαδικασία να διακόπτεται ενώ ασκήθηκαν έντονες πιέσεις και μεσολάβησαν διαπραγματεύσεις για να συνεχιστεί η διαδικασία. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που ο εισαγγελέας επέμενε να εξαιρεθεί της διαδικασίας τότε η δίκη θα έπρεπε να ξαναγίνει απο την αρχή …

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014 μετά από πολύμηνη παρακολούθηση της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Οι “παγιδευμένες” συνομιλίες των βασικών στελεχών των δύο ομάδων έδωσαν το “πράσινο φως” για την αντίστροφη μέτρηση της μεγάλης επιχείρησης που οργανώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ για τις συλλήψεις των εμπλεκομένων, στις 8 Ιουλίου του 2014.

CretaLive.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις