ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πως βλέπουν το μέλλον τους στην Ελλάδα νεαροί Λαρισαίοι

Στην σημερινή εποχή και με την οικονομική κρίση που διανύει η χωρά μας οι μόνοι χαμένοι φαίνεται πως είναι οι νέοι καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα θα ζήσουν χειρότερα , θα εργαστούν περισσότερα χρόνια και με λιγότερα κοινωνικά δικαιώματα από τους γονείς τους και αμφίβολο είναι αν ποτέ θα πάρουν σύνταξη.

Πολλοί νέοι σήμερα σκέπτονται το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό όχι μόνο σε επαγγελματικό αλλά και για ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο ζωής, υπάρχουν βέβαια και άλλοι οι όποιοι θέλουν να μείνουν και να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο τους.

Μιλώντας με νέους ηλικίας από 18 έως 30 όλοι συμφωνούν στο γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση ότι αν δεν αλλάξει αυτό δεν θα δούμε καλύτερες μέρες στην Ελλάδα.
1Η Εβέτα είναι 21 χρονών και σπουδάζει ιατρικά εργαστήρια στη Λάρισα και μας αναφέρει ότι δεν θέλει να φύγει από την Ελλάδα γιατί αν φύγουμε όλοι από την Ελλάδα δεν θα κερδίσουμε κάτι πρέπει να μείνουμε και να στηρίξουμε τον τόπο μας. Με το αντικείμενο που σπουδάζω δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ γιατί τα πράγματα στον τομέα της υγείας σήμερα δεν είναι και παρά πολύ ευχάριστα.

 

2Ο Παναγιώτης είναι 20 χρονών και όμως μας λέει δεν του έχει δοθεί μέχρι στιγμής η ευκαιρία να ασχοληθεί με κάτι. Το μέλλον του στην Ελλάδα το βλέπει πολύ δύσκολο και σκέπτεται να φύγει στο εξωτερικό για μια πιο εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση.

 

 

 

3Η Κατερίνα είναι 28 χρονών και έχει τελειώσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έχει κάνει μεταπτυχιακό πάνω στην εφαρμοσμένη πληροφορική και μας λέει ότι αυτή την στιγμή δουλεύω σε κατάστημα με προϊόντα τεχνολογίας στη Λάρισα, το αντικείμενο της δουλειάς μου είναι σχετικά συναφές με το μεταπτυχιακό μου αλλά καθόλου με το πτυχίο μου. Οι βλέψεις της για το μέλλον της Ελλάδος είναι πολύ παρωχημένες πολύ λίγες και ότι με τα πτυχία που έχει μπορεί να βρει δουλειά μόνο σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και θα ήθελε να φύγει από την Ελλάδα για κάποια χρόνια για να αποκτήσει την εμπειρία και τις γνώσεις αλλά θα επέστρεφε στην Ελλάδα χωρίς δεύτερη σκέψη.

  • Ο Πέτρος είναι 24 χρονών και σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων όταν πάρει το πτυχίο του όπως μας λέει θέλει να ασχοληθεί με το αντικείμενο των σπουδών του στην Ελλάδα. Θέλει να μείνει στον τόπο του και να δουλέψει εδώ αν και η κατάσταση όπως μας λέει είναι πολύ περιπλοκή.
  • Ο Θοδωρής είναι 20 χρονών και σπουδάζει γεωπονία και όπως μας λέει αποφάσισε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του πάνω στη γη και να ασχοληθεί με την καλλιέργεια της στην Ελλάδα. Δεν το σκέπτεται ούτε λεπτό το ενδεχόμενο να φύγει από την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Αμπελακιώτη / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις