ΚΟΣΜΟΣ

Ικανοποιημένη η Λευκωσία από την έκθεση της Κομισιόν για την Τουρκία

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την πορεία ένταξης της Τουρκίας εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σε γραπτή δήλωση τονίζει ότι είναι σημαντικό πως γίνεται σαφής καταγραφή στις υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι της Κύπρου και ότι δεν υπήρξε πρόοδος.

Αναφέρεται επίσης, προσέθεσε, ο καθοριστικός της ρόλος στο Κυπριακό και η ανάγκη να προχωρήσει η Άγκυρα στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επίσης, σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο, τονίζεται η ανάγκη για εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής με όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι, παρά τον αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, στην έκθεση ασκείται σοβαρή και έντονη κριτική για τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι το οποίο, είπε, επηρεάζει και τα κεφάλαια 23 και 24.

Η κυπριακή κυβέρνηση θα μελετήσει σε βάθος το περιεχόμενο της έκθεσης και θα τοποθετηθεί αναλυτικά στα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ ενόψει και της αξιολόγησης της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, τον προσεχή Δεκέμβριο, από το Συμβούλιο της ΕΕ, κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις