ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αθώοι λόγω αμφιβολιών για την αρπαγή της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα το ζεύγος των Ρομά

Αθώοι για την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκαν το ζεύγος των Φαρσαλινών ΡΟΜΑ που πρωταγωνίστησε στην ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο με τη μικρή Μαρία.

Το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έκρινε ωστόσο ένοχους για τις πράξεις της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης τους Χρήστο Σαλή και Ελευθερία Δημοπούλου, στους οποίους και επέβαλε ποινή φυλάκισης ενάμιση και δύο ετών αντίστοιχα.

Η ιστορία της απασχόλησε το πανελλήνιο για πολλές ημέρες. Η μικρή Μαρία, το ξανθό κοριτσάκι που βρέθηκε σε καταυλισμό στα Φάρσαλα ενώ οι βιολογικοί γονείς της εντοπίστηκαν στη Βουλγαρία.

Η Μαρία, βρέθηκε στην επικαιρότητα και εν αγνοία της αποτέλεσε αφορμή για να ανοίξουν ξανά υποθέσεις παιδιών που έχουν χαθεί και να γίνουν έρευνες για κυκλώματα απαγωγών και παράνομων υιοθεσιών.

Υπενθυμίζεται πως προ ενάμιση περίπου χρόνου, το τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, αποφάσισε να δώσει την επιμέλειά της στο «Χαμόγελο του Παιδιού», από το οποίο ήδη φιλοξενείται όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του εισαγγελέα να δοθεί η επιμέλεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αφαίρεσε την επιμέλεια από τους δυο Ρομά από τα Φάρσαλα, που εμφανίζονταν ως γονείς του παιδιού και απέρριψε την κύρια παρέμβαση της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας που ζητούσε, επίσης, να αναλάβει την επιμέλειά του, με το σκεπτικό ότι οι βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι Βούλγαροι.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις