ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμο το κουμπί “dislike” στο Facebook;

Εάν ένας φίλος δημοσιεύσει μία θλιβερή είδηση, μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση, αν κάνεις like σ’ αυτό, γιατί θα φαίνεται σαν να στηρίζεις το θλιβερό γεγονός που συμβαίνει. Μερικές φορές όμως δεν έχετε τις σωστές λέξεις για ένα πλήρες σχόλιο. Γι΄ αυτό το Facebook, μετά από χρόνια δημιουργεί το… dislike.

Το Facebook είναι πολύ κοντά στο να το ετοιμάσει, ώστε να μπορούν οι χρήστες να το δοκιμάσουν. Το κουμπί “dislike” έχει ζητηθεί να υπάρχει από το 2009, όταν το Facebook εισήγαγε το “like”.

Ο γενικός διευθυντής 31χρονος Mark Zuckerberg είπε ότι το κουμπί αυτό ίσως αποτελεί κι έναν τρόπο για να εκφράζουν οι άνθρωποι την εμπάθειά τους. Πάντως ο ίδιος λέει ότι δεν θέλει να χρησιμοποιείται ως ένας μηχανισμός που να δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να «καταψηφίζουν» τις δημοσιεύσεις των άλλων. Αντιθέτως, θα χρησιμοποιείται για να κάνεις “like” σε δημοσιεύσεις με δυσάρεστο περιεχόμενο, ώστε να εκφράζουν κατανόηση σε άσχημες ειδήσεις.

Το CNBC αναφέρει ότι ο Mark Zuckerberg είπε: «Οι άνθρωποι έχουν ερωτηθεί σχετικά με το κουμπί “dislike” εδώ και χρόνια, και εκατοντάδες το έχουν ζητήσει, και σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα γιατί σήμερα είναι η μέρα που μπορούμε να πούμε ότι εργαζόμαστε πάνω σε αυτό και βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να αρχίσουμε να το δοκιμάζουμε».

Mark Zuckerberg-fb-640

Επίσης, έχει δηλώσει: «Δεν είναι κάθε στιγμή μια καλή στιγμή. Αν μοιράζεστε κάτι που είναι λυπηρό, όπως μια προσφυγική κρίση που σας αγγίζει ή την απώλεια κάποιου προσώπου, μπορεί να μην είναι εύκολο και άνετο να πατήσετε “like”… Νομίζω ότι είναι σημαντικό να δίνεις στους ανθρώπους περισσότερες επιλογές».

O Chris Cox, διευθύνων σύμβουλος του Facebook, ανακοίνωσε πώς θα λειτουργεί το… πολυσυζητημένο κουμπί. Στην ουσία δεν θα υπάρξει μάλλον κάποιο συγκεκριμένο κουμπί. Oι χρήστες θα πατούν παρατεταμένα το κουμπί “like” και θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε μια καρδιά, μια φάτσα που γελάει, ένα πρόσωπο που θα εκφράζει το “wow!”, μια θλιβερή φάτσα ή ένα θυμωμένο πρόσωπο. Η εφαρμογή αυτή του  Facebook θα είναι διαθέσιμη πρώτα για τους χρήστες του Facebook στην Ιρλανδία και την Ισπανία τόσο σε iOS όσο και σε Android, αλλά και στην ιστοσελίδα. Δεν υπάρχει καμία νύξη ακόμα για το πότε η λειτουργία θα κάνει το ντεμπούτο της στις ΗΠΑ.

facebook-dislike-a640

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις