ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου Λαρισαίων

Με μεγάλη πλειοψηφία ψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου Λαρισαίων στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λαμβάνοντας 35 ναι και 3 όχι. Ο απολογισμός καταψηφίστηκε από τη Λαϊκή Συσπειρωση και από την Ρένα Καραλαριώτου.

Στις τοποθετήσεις τους τόσο ο δήμαρχος Αποστόλης Καλογιάννης όσο και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Νταής έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου που έχει επιτευχθεί κατά τον τελευταίο χρόνο.

Μιλώντας με στοιχεία ο κ. Νταής επεσήμανε ότι ο δήμος είχε έσοδα 87,7 εκ.€ και έξοδα77,2 εκ. €. είχε ταμειακό πλεόνασμα πάνω από 10 εκ €. Την ίδια ώρα έχει δάνεια ύψους 11.6 εκ. €, όμως γα αυτά πληρώνει μόνο τους τόκους. Ο ΕΜΦΙΑ για τα ακίνητα ανέρχεται στο ποσό των121.000€.

Ενώ στάθηκε στην έκθεση ελέγχου που πραγματοποίησε ορκωτός λογιστής ο οποίος τόνισε ότι η απόκτηση μιας νέα οικονομικής πλατφόρμας θα βοηθήσει ιδιαίτερα το Δήμο Λαρισαίων στη διαφάνεια των οικονομικών καθώς χρειάζεται ακόμη δρόμος για την αναδιαρθωση του οικονομικού μοντέλου διαχείρησης.

Ως παράδειγμα αναφέρθηκε και συζητήθηκε το θέμα της έλλειψης βιβλίου αποθήκης κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Κλείνοντας ο κ. Νταής χαρακτήρισε καλή την κατάσταση του Δήμου παρά την αρνητική κατάσταση που επίκρατεί. Κάτι που αναγνώρισαν και οι περισσότερες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τέλος, ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε ότι τη νέα χρονιά θα γίνουν και ακόμα περισσότερα; βήματα ώστε να αλλάξει η εικόνα ενώ είπε ότι θα είναι απόλυτα ευχαριστημένος αν ο προυπολογισμός υλοποιηθεί σε ποσοστό 70% αναλογιζόμενος τις μνημονιακές συνθήκες που επικρατούν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις