ΕΛΛΑΔΑ

«Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου από τα Πόθεν Έσχες δύο υπουργών (video)

Δύο φάκελοι φωτιά που σχετίζονται με το Πόθεν Έσχες δύο υπουργών, προκαλούν «πονοκέφαλο» στο Μέγαρο Μαξίμου. Για τα «προβληματικά» Πόθεν Έσχες έκανε λόγο η πρώην πρόεδρος Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος φάκελος αφορά υπουργό που για τρία συνεχόμενα χρόνια είχε «ξεχάσει» να δηλώσει ένα ποσό της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ και τελικά το δήλωσε φέτος με συμπληρωματική δήλωση.

Ο δεύτερος φάκελος «φωτιά» αφορά επίσης κυβερνητικό στέλεχος και τη συμμετοχή του σε ιδιωτική εταιρεία, έχει δηλαδή μετοχές σε αυτήν, γεγονός που δεν συνάδει με το αν μπορεί να γίνει κάποιος υπουργός και ποια είναι τα κολλήματα προκειμένου να συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του Mega, αυτές δεν είναι οι μοναδικές υποθέσεις.

Η τρίτη υπόθεση αφορά έναν πρώην υπουργό ο οποίος έχει φορολογικές εκκρεμότητες και η επιτροπή Πόθεν Έσχες θα πρέπει να τον ελέγξει.

Επίσης, ο φάκελος ενός νυν βουλευτή έχει αρκετές «τρύπες», και θα πρέπει να ελεγχθεί επίσης από την αρμόδια επιτροπή.

Για τα «προβληματικά» Πόθεν Έσχες έκανε λόγο η πρώην πρόεδρος Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Στο σύντομο διάστημα που ήμουν πρόεδρος της Επιτροπής παρέλαβα από την προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής μια σειρά από εκκρεμότητες οι οποίες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και ήδη εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ορκωτούς λογιστές», δήλωσε η κυρία Χαραλαμπίδου.

«Στο διάστημα της δικής μου θητείας – και μάλιστα την προεκλογική περίοδο την τελευταία – ήταν  σε διερεύνηση και εξετάστηκαν από την Επιτροπή σειρά τεσσάρων περιπτώσεων υπόχρεων με προβληματικά πόθεν έσχες ή με πόθεν έσχες για τα οποία υπάρχουν προβλήματα. Αυτά λοιπόν είμαι υποχρεωμένη να ενημερώσω την νέα Επιτροπή και θα πρέπει να εξεταστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό» υπογράμμισε.

enikos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις