ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Άλλαξε δρομολόγιο το αστικό στη Νέα Σμύρνη γιατί του…πετούσαν πέτρες!

Προβληματισμό στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης προκαλεί η απόφαση της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, να αλλάξει τα δρομολόγια, με αφορμή πρόσφατη επίθεση αγνώστων που πέταξαν πέτρες σε διερχόμενο λεωφορείο.

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν γίνει κοντά στην περιοχή του 11ου Δημοτικού Σχολείου της συνοικίας και σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Αστικού ΚΤΕΛ «πρόκειται για νεαρούς που εκμεταλλεύονται την έλλειψη φωτισμού».

Το τελευταίο περιστατικό έλαβε χώρα στις 2 Οκτωβρίου με αποτέλεσμα τρεις μέρες μετά η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ να προχωρήσει στη λήψη μέτρων και στην ανάρτηση ανακοινώσεων στις στάσεις που βρίσκονται εντός της συνοικίας.

Για πρώτη φορά η διοίκηση του Αστικού για «λόγους επικινδυνότητας» όπως αναφέρει, ο πρόεδρος Μιχάλης Σακελλαρίου προχωρά στη λήψη μέτρων και ανακοινώνει ότι «τροποποιείται η γραμμή Νο1 από Νέα Σμύρνη προς κέντρο και αντιστρόφως από τις 5 Οκτωβρίου έως νεωτέρας, κάθε βράδυ από τις 7 το απόγευμα έως τις 10:45 το βράδυ και δεν θα διέρχονται τα λεωφορεία της γραμμής Νο1 τις παραπάνω ώρες από τις οδούς Δημοσθένους και Πλάτωνος. Οι στάσεις Άγιος Δημήτριος και Παλαιό Φάληρο θα γίνονται επί της οδού Σωκράτους όπως κάθε Πέμπτη.

Η παραπάνω τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία από τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ «για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού μετά το τελευταίο επεισόδιο ρίψης αντικειμένων σε λεωφορείο από ομάδα νεαρών με αποτέλεσμα τη θραύση κρυστάλλων».

Κατά τις νυχτερινές ώρες ομάδες νεαρών συγκεντρώνονται κοντά στον χώρο του δημοτικού σχολείου και πετούν διάφορα αντικείμενα προς το διερχόμενο λεωφορείο, αναφέρουν εκπρόσωποι του Αστικού ΚΤΕΛ. «Δεν ήταν ένα το περιστατικό που μας οδήγησε στη λήψη μέτρων, αλλά μια σειρά από διάφορα επεισόδια», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Μιχάλης Σακελλαρίου, για να προσθέσει ότι «οι ζημιές που γίνονται στα οχήματα είναι μεγάλες και δαπανηρές. Κατά καιρούς έχουμε δεχτεί επιθέσεις με πέτρες, αυγά. Έχουμε αγανακτήσει. Οι ζημιές είναι δαπανηρές και προέχει η ασφάλεια του επιβατικού κοινού».

Μάλιστα από το Αστικό ΚΤΕΛ εξετάζουν το ενδεχόμενο τον χειμώνα που νυχτώνει νωρίτερα να τεθεί σε εφαρμογή η αλλαγή του δρομολογίου για ακόμα πιο νωρίς, με τη δύση δηλαδή του ηλίου το λεωφορείο να σταματά να περνά μέσα από τη συνοικία, ενώ υπάρχουν σκέψεις για πλήρη κατάργηση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δηλαδή το αστικό λεωφορείο να περνά μόνο από την οδό Σωκράτους και όχι μέσα από τη συνοικία.

Με ό,τι όμως αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους κατοίκους της συγκεκριμένης συνοικίας.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Ενήμερος για το περιστατικό αλλά κυρίως για τις αλλαγές που θα επιφέρει στην καθημερινότητα των κατοίκων της συνοικίας είναι ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Κώστας Ζέβλας. Υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί για ελάχιστα ατίθασα παιδιά να ταλαιπωρείται μια ολόκληρη συνοικία», ανέφερε με αφορμή το περιστατικό ο πρόεδρος της Δ.Κ. και πρόσθεσε ότι «οι κάτοικοι έκαναν παράπονα από την πρώτη ημέρα που αναρτήθηκε στις στάσεις του λεωφορείου η σχετική ανακοίνωση της διοίκησης. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Πώς θα εξυπηρετούνται οι ηλικιωμένοι;».

Ο κ. Ζέβλας με αφορμή τις αλλαγές στο δρομολόγιο του Αστικού ΚΤΕΛ της γραμμής Νο1 ενημέρωσε τον αντιδήμαρχο Διοίκησης Γιώργο Σούλτη ενώ παράλληλα, πρότεινε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων ΡΟΜΑ Θεσσαλίας Νίκο Παϊτέρη, να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση με τη συμμετοχή κατοίκων της συνοικίας και της δημοτικής αρχής προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

πηγή: εφημερίδα Ελευθερία / Ζωή Παρμάκη

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις