ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τι λέει ο Στρακόσια για τον πανηγυρισμό με τον αετό της Αλβανίας

Στο θέμα του πανηγυρισμού που έχει «ενοχλήσει» τον τελευταίο καιρό αρκετά τους Έλληνες φιλάθλους και όχι μόνο, αυτό του σχηματισμού αετού κατά την διάρκεια πανηγυρισμού μετά την επίτευξη γκολ από ποδοσφαιριστή που προέρχεται από την Αλβανία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Φώτης Στρακόσια. Όπως συνέβη πρόσφατα με το τέρμα του Άντι Λίλα στο «Καραϊσκάκη» με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και πέρυσι με το γκολ του Κασάμι με τον Ολυμπιακό εις βάρος της Γιουβέντους.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας που κατάγεται από τη γειτονική χώρα μίλησε στην εκπομπή «Pick n’ Goal» του ΣΠΟΡ FM 94,6 που παρουσιάζουν οι Αλέξης Σπυρόπουλος, Θανάσης Ασπρούλιας με αφορμή την ιστορική πρόκριση της γειτονικής χώρας στα τελικά του Euro 2016.

«Γιατί πρέπει να έχει κάποιο υπονοούμενο. Μετά από αυτό το γεγονός τον καλέσανε και το παιδί δεν μπορούσε να καταλάβει το τι έκανε λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι μεγάλη επιτυχία», ανέφερε για το επίτευγμα της εθνικής Αλβανίας.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το πώς είχε νιώσει παίζοντας κόντρα στην Ελλάδα με την Εθνική Αλβανίας: «Ήταν δύσκολα αυτά τα παιχνίδια. Στην τωρινή εποχή αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα συμβούλευα τον παίκτη να μην αγωνιστεί».

-την επιτυχία της Εθνικής Αλβανίας: «Σίγουρα ήταν όνειρο όχι μόνο για εμάς, αλλά πριν από εμάς και μετά από εμάς. Μας έκαναν υπερήφανους. Είναι μια συνολική προσπάθεια. Οφείλεται και στον προπονητή και στην Ομοσπονδία. Αν πάρεις τους παίκτες έναν-έναν είναι παίκτες που αγωνίζονται σε καλές ομάδες, είναι καλό σύνολο. Είδαμε ότι παίζουν όλοι ο ένας για τον άλλον. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του προπονητή είναι ότι έχει δημιουργήσει ένα καλό σύνολο. Είναι κάτι που δίδαξε η Ελλάδα στην Πορτογαλία. Ο Ντε Μπιάζι έκανε κάτι για το οποίο προσπάθησαν και οι άλλοι προπονητές και δεν τα κατάφεραν.

Είναι χώρα με κόσμο περίπου 2,5 εκατομμύρια. Γι’ αυτό είναι μεγάλη επιτυχία, δεν είχε μεγάλη παράδοση η Αλβανία στο ποδόσφαιρο. Όταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σκοπεύει να τους τιμήσει. Βλέπεις το τι χαρά δίνεις κάποιες φορές με το ποδόσφαιρο».

-το σκάουτινγκ που είχε κάνει όταν ήταν στις μικρές εθνικές της Αλβανίας: «Ερχόμασταν και στην Ελλάδα και κάναμε σκάουτινγκ για παιδιά που είχαν δυνατότητες. Το ίδιο κάναμε στη Γερμανία και στην Ιταλία. Αυτό που δεν είχε θάρρος να κάνει κάποιος τόσο καιρό το εφάρμοσε η Ομοσπονδία τώρα μαζί με τον Ντε Μπιάζι. Υπήρχαν πολλοί παίκτες σε αυτές τις χώρες που μπορούσε να αξιοποιήσει η Αλβανία, αλλά δεν το ήξεραν καν στην Αλβανία. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία στους παίκτες είναι να πάρεις από αυτούς το κάτι παραπάνω. Να τους φέρουν το αίσθημα της αυτοθυσίας, αυτό είναι πολύ σημαντικό».

-τις επιτυχίες που αρχίζει να φέρνει η Αλβανία τόσο σε εθνικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο: «Έχουν φτιάξει πολλά γήπεδα. Υπάρχουν πολλές πόλεις με καλά γήπεδα, πέραν της Σκεντέρμπεου που αγωνίζεται στο Europa League. Ετοιμάζουν και μεγάλο γήπεδο για την Εθνική στα Τίρανα».

-τον πανηγυρισμό με τον αετό που έχει συζητηθεί αρκετά στην Ελλάδα: «Αυτά που έχω μέσα μου στην καρδιά μου άστα να τα κρατήσω για μένα. Πρόκειται για τη σημαία της Αλβανίας για να μην παρεξηγηθούμε. Γιατί πρέπει να έχει κάποιο υπονοούμενο. Μετά από αυτό το γεγονός στο Καραϊσκάκη το καλέσανε και το παιδί δεν μπορούσε να καταλάβει το τι έκανε λάθος. Έλεγε: πείτε μου τι έκανα. Αφήστε τα αυτά ρε παιδιά, είναι το σήμα που αντιπροσωπεύει ο αετός.

-τον γιό του, Θωμά και την πορεία του: «Είναι δανεικός στην Σαρλελιτάνα. Έχει παίξει κάποια ματς στο Κύπελλο και στο Πρωτάθλημα. Έχει καλή θέληση και προσόντα που δεν τα είχα εγώ στην ηλικία του. Να έχει υγεία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει».

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις