ΑΡΘΡΑ

Στην οργάνωση και τον αγώνα η ελπίδα των αγροτών για την επιβίωσή τους

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, καταθέτουμε ερώτηση στη Βουλή, με σκοπό να αναδείξουμε το μεγάλο πρόβλημα με τις ζημιές στη βαμβακοκαλλιέργεια της Θεσσαλίας, που προκάλεσαν οι φετινές βροχοπτώσεις, απαιτώντας απ’ την κυβέρνηση να γίνουν έγκαιρα και δίκαια οι καταγραφές και οι εκτιμήσεις, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών και να μην υπάρξουν περιπτώσεις μη καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης εξαιτίας μειωμένης παραγωγής λόγω των βροχοπτώσεων.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για τη μικρομεσαία αγροτιά που την ίδια στιγμή δέχεται την επίθεση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της ΕΕ, με τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, την επερχόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση του ΕΚΑΣ που βρίσκεται σε εξέλιξη, την περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων και των συντάξεων γενικότερα. Η καταστροφή και το ξεκλήρισμα αγροτικών νοικοκυριών θα πάρει μεγάλες διαστάσεις το επόμενο διάστημα, αν δεν υπάρξει αντίδραση, μαζική και αποφασιστική αγωνιστική απάντηση απ’ τους αγροτικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες των αγροτών. Η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, των κομμάτων του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης είναι δεδομένη, στοχεύει στην ανάκαμψη της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που προϋποθέτει την ένταση της λιτότητας, το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, την περαιτέρω μαζική φτωχοποίηση και εξαθλίωση των λαϊκών οικογενειών.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ θα κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας, θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις μέσα στη Βουλή αποκαλύπτοντας τις βάρβαρες πολιτικές, καταψηφίζοντας και καταγγέλλοντας τα αντιλαϊκά μέτρα και παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης που υπάρχει θα είμαστε η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, ο υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων και ανέργων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων. Ο αγώνας δε μπορεί να κριθεί στο κοινοβούλιο. Εκεί η τράπουλα είναι σημαδεμένη, το παιγνίδι στημένο, τα κόζια τα κρατάνε τα κόμματα και οι βουλευτές της ολιγαρχίας. Να γιατί αποτελεί υποκρισία και κοροϊδία εκ μέρους του κυβερνητικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδόπουλου, ο οποίος αφού βάζει πλάτη μέσα στο κοινοβούλιο στην προώθηση της αντιλαϊκής και  αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε., που οδηγεί στο ξεκλήρισμα χιλιάδες αγροτικές οικογένειες ,δε λέει κουβέντα για την  επιβεβλημένη αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, προκειμένου οι αγρότες να αποζημιώνονται από φυσικές καταστροφές και πολύ περισσότερο για το σύνολο των ζημιών. Πέρα από ΄΄τα δέοντα” που ζήτησε από τον ΕΛΓΑ δεν τον ακούσαμε να λέει κάτι σε ότι αφορά τη λήψη των αναγκαίων μέτρων ώστε να ανακουφιστούν, αλλά και να αποκαταστήσουν τις ζημιές οι πληγέντες αγρότες (πάγωμα δανείων, χορήγηση άτοκου δανείου ). Πρόκειται για τη γνωστή πρακτική ΄΄να σε κάψω Γιάννη  να αλείψω λάδι”. Μόνο που και στην περίπτωση των αγροτών λείπει το λάδι. Να γιατί οι αγρότες της περιοχής μας δεν πρέπει να εφησυχάζουν παρά να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Την ίδια υποκρισία επιδεικνύουν και οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού, που επίσης δεν αξιώνουν εδώ και τώρα να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους μικρούς και μεσαίους αγρότες να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους, να μαζικοποιήσουν τους αγροτικούς συλλόγους, να στήσουν νέους εκεί που δεν υπάρχουν, να αποσπάσουν με την πάλη τους λύσεις. Ήδη απ’ τη συζήτηση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης, διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ, θα εφαρμόσουν με ευλάβεια τα μνημόνια, θα προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς στη νέα γενικευμένη σαρωτική επίθεση, που για τη μικρομεσαία αγροτιά θα αποτελέσει τελειωτικό χτύπημα. Το ΚΚΕ και οι βουλευτές του θα είμαστε μαζί στους επερχόμενους αγώνες των αγροτών. Επισημαίνουμε την ανάγκη να ορθωθεί μέτωπο μαζί με τους εργάτες, μαζί με τους ΕΒΕ αυτοαπασχολούμενους, με αιτήματα και στόχους απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, τα μεγάλα μονοπώλια στην οικονομία, την καπιταλιστική ολιγαρχία που στην υπηρεσία της έχει την κυβέρνηση, την ΕΕ, τα κόμματά της. Μια τέτοια λαϊκή συμμαχία αποτελεί τον εφιάλτη της κυβέρνησης και της ΕΕ. Μια τέτοια συμμαχία φοβίζει τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλεμπόρους.

Γιώργος Λαμπρούλης – Βουλευτής του ΚΚΕ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις