ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι στην ζωή του σκύλου και της γάτας;

Όπως όλοι ξέρουμε οι σκύλοι προτιμούν κυρίως τα ομαδικά παιχνίδια, ενώ οι γάτες είναι περισσότερο στραμμένες προς την ατομική διασκέδαση, συνήθως βλέποντας κάτι περίεργο που τους εξιτάρει και τους κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Εκτός από την ψυχαγωγική παράμετρο, το παιχνίδι στην ζωή της γάτας και του σκύλου σηματοδοτεί καλή υγεία, ενδεδειγμένη σωματική διάπλαση και περισσότερη ευφυία στην συγκατοίκησή τους με τους ανθρώπους.

Παιχνίδι και σκύλος

Το «σωστό» παιχνίδι είναι πολύτιμο στην ζωή του σκύλου και του ιδιοκτήτη του. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσος περισσότερος χρόνος αναλώνεται στην ψυχαγωγία του σκύλου, τόσο δυνατότερες είναι και οι σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ σκύλου και αφεντικού.

Ανάλογα με την ράτσα, ο κάθε σκύλος εκδηλώνει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και επιλογές, ακόμα και στο παιχνίδι. Για παράδειγμα τα labrador retriever αγαπούν να φέρνουν πίσω τα μπαλάκια, άλλα επιδίδονται σε πιο πνευματικά παιχνίδια και άλλα είναι λάτρεις και των δύο.

Δείτε μερικά παιχνίδια για σκύλους.

Τι δεν πρέπει να ξεχνάτε;

Και οι γάτες και οι σκύλοι έχουν ένα ενοχλητικό φυσικό γνώρισμα. Τα νύχια τους! Οι γάτες δεν έχουν καλύτερο από το να τα ακονίζουν σε επιφάνειες επίπλων και οι σκύλοι να σκάβουν όπου βρουν για να κρύψουν μια λιχουδιά.Η λύση; Ένα ονυχοδρόμιο είναι ότι πρέπει για την χνουδωτή παρέα σας!

Προτεινόμενα παιχνίδια γάτας από το Pets&Friends:

HAPPYPET ΨΑΘΙΝΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΓΑΤΑΣ – 1,00 €

HAPPYPET ΜΠΑΛΑΚΙ ΓΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ– 4,50€

Εκτός από τις συνηθισμένες μπάλες και τα χνουδωτά ποντικάκια, οι περισσότερες γάτες ξετρελαίνονται με το λέιζερ! Δείτε όλα τα παιχνίδια για γάτες μ’ ένα κλικ!

Προτεινόμενα παιχνίδια σκύλου από το Pets & Friends

Ακόνισμα δοντιών για γερά νεύρα!

Ένα παιχνίδι πνευματικής άσκησης που θα λατρέψει!

Ξεκινήστε τις αγορές σας από το petshop Pets-Friends!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις