ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρεμιέρα “ΠΟΛΙΤΑΙ” στο Μύλο Παππά

Σήμερα Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 9.30 μ.μ. στο Μύλο του Παππά, το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (Σ.Μου.Θ.) σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, παρουσιάζει την επίσημη πρεμιέρα της ανανεωμένης εκδοχής της πολυσυζητημένης του παράστασης “ΠΟΛΙΤΑΙ”.

Με άξονα την άποψη πως “την τελευταία δεκαετία, η ανθρωπότητα έγινε τόσο φτωχή που το μόνο που της έμεινε είναι τα χρήματα”, το Σ.Μου.Θ. δημιούργησε για άλλη μια φορά μια διακαλλιτεχνική σύνθεση μουσικής, χορού, θεάτρου και βίντεο, μια ανορθόδοξη παράσταση που αναζητά την ορθή ορθογραφία στην πολιτική και κοινωνική ανορθογραφία της εποχής μας.

poleitai3
Το ΠΟΛΙΤΑΙ, που υπήρξε μια από τις πιο επιτυχημένες, πρωτότυπες παραγωγές του Σ.Μου.Θ., παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012, όχι σε κάποια θεατρική σκηνή, αλλά σε ένα ξενοίκιαστο κατάστημα, απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Το παγωμένο γωνιακό ισόγειο, γέμιζε τότε, κάθε βράδυ ασφυκτικά για αρκετές εβδομάδες, με το κοινό της Λάρισας να ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό στις προκλήσεις της παράστασης.

politai2Η φετινή εκδοχή του, είναι αποτέλεσμα της συλλογικής αναθεώρησης εκείνης της δημιουργίας, με τη συμβολή των νέων μελών της ομάδας, όπως αυτή προέκυψε στη διάρκεια των δημιουργικών εργαστηρίων του Σ.Μου.Θ. για την περίοδο 2014-2015. Εκσυγχρονισμένο και εμπλουτισμένο, αν και βασίζεται στα στοιχεία που το ενέπνευσαν και το έκαναν τόσο ξεχωριστό, το σημερινό ΠΟΛΙΤΑΙ είναι μια νέα παραγωγή με τα δικά της μυστικά και τις δικές της εκπλήξεις. Προσαρμοσμένη για να παρουσιαστεί στο κεντρικό κτίριο του Μύλου Παππά, προσκαλεί τον θεατή σε μια περιπλάνηση στους πρώην βιομηχανικούς χώρους και ταυτόχρονα σε μια ανατρεπτική αμφισβήτηση των σύγχρονων αξιών.
Το ΠΟΛΙΤΑΙ παρουσιάζεται από το Σ.Μου.Θ. σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

politai4
Παραστάσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9:30 μ.μ., μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2015. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 4,99 €.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6943956171 και στον ιστότοπο του Σ.Μου.Θ. www.smouth.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις