ΕΛΛΑΔΑ

Ο Τσίπρας από την Κεντρική Επιτροπή «ανοίγει» την πόρτα σε νέα μέλη

Άνοιγμα στην κοινωνία επιχειρεί το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ προωθώντας τις μαζικές εγγραφές μελών στις οργανώσεις του. Στόχος της Κουμουνδούρου είναι η περίφημη αντιστοίχιση του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πολλά κομματικά στελέχη βλέπουν πίσω από την επιχείριση διεύρυνσης την ηγεμονία του Αλέξη Τσίπρα για τα επόμενα χρόνια.

Το Συνέδριο που θα διεξαχθεί περί τα μέσα Φεβρουαρίου θα εκλέξει πρόεδρο, γραμματέα και όργανα και θεωρείται βέβαιο πως μετά τις τέσσερις επιτυχημένες εκλογικές αναμετρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τις ευρωεκλογές κι έπειτα πως θα επιβεβαιωθεί ο κεντρικός ρόλος του Αλέξη Τσίπρα αλλά και η ισχυροποίηςή του κάτι που αποτυπώθηκε άλλωστε στις κάλπες που στήθηκαν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για το άνοιγμα της Κουμουνδούρου στους πολίτες και θα καλέσει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια αφήνοντας τις πόρτες των κατά τόπους οργανώσεων ανοιχτές για την είσοδο νέων μελών.

Εάν δεν υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής υποψήφιος για την θέση του γραμματέα θα είναι ο ΠαναγιώτηςΡήγας, στέλεχος της Πλατφόρμας 2010 που ατύπως ασκεί καθήκοντα γραμματέα μετά την παραίτηση του ΤάσουΚορωνάκη. Πάντως οι 53 έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθενται να κατεβάσουν χωριστή υποψηφιοτητα για την θέση του γραμματέα.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συμπληρωθεί με την εκλογή τόσων μελών όσων και των αποχωρούντων από το όργανο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν την φορά στην Γραμματεία θα συμμετάσχουν και κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να υπάρχει η διαςύνδεση κυβέρνησης, κόμματος και κοινωνίας. Ακούγονται τα ονόματα των Αλέκου Φλαμπουράρη, Νίκου Παππά και Νίκου Φίλη.

newpost.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις