ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν απάτες σε βάρος αγροτών

Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις απάτης σε βάρος αγροτών-παραγωγών σε χωριά των Σερρών, από 35χρονο έμπορο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο προαναφερόμενος προσέγγιζε αγρότες -παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών και με πρόσχημα το μεγαλύτερο κέρδος που θα είχαν από την μεταξύ τους συμφωνία, τους έπειθε να αγοράσει τα εμπορεύματά τους.

Ακολούθως, ο 35χρονος κατά τη διαδικασία της ζύγισης (απόβαρο) των φορτηγών οχημάτων με τα οποία θα μετέφερε τα εμπορεύματα των αγροτών, παραποιούσε το πραγματικό τους βάρος με αποτέλεσμα να πληρώνει λιγότερα χρήματα από αυτά που κανονικά αντιστοιχούσαν για τις πραγματικές ποσότητες των εμπορευμάτων που παραλάμβανε.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει προκύψει ότι, ο παραπάνω, κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου του 2014 με Ιούλιο του 2015, κατάφερε να εξαπατήσει 9 παραγωγούς ηλικίας από 35 έως 80 ετών και να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στα 11.227 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον παθόντων ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις