ΛΑΡΙΣΑ

Στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο Παπαδόπουλος για της ζημιές σε καλλιέργειες από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις

Σήμερα 09/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με πρωτοβουλία του βουλευτή Λάρισας Παπαδόπουλου Νικόλαου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ Στουπή Νικολάου στην Αθήνα για το ζήτημα των ζημιών λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Κατά  την συνάντηση ο βουλευτής ενημέρωσε τον διοικητή του οργανισμού για τις προσκληθείσες ζημίες στις καλλιέργειες, ότι αρκετοί παραγωγοί εκείνη την ώρα ήταν στην συγκομιδή βάμβακος καθώς επίσης και για προσκληθείσες καταστροφές σε αποθήκες με βαμβάκι και σιτάρι. Ο βουλευτής ζήτησε από τον κ. Στουπή την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού εκτίμησης των καταστροφών, τις έγκυρες εκτιμήσεις καθώς και την έγκαιρη καταβολή των χρηματικών αποζημιώσεων.

Από την μεριά του κ. Στουπής υποσχέθηκε την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ ενώ θα έβγαζε άμεσα τις εκτιμήσεις των καταστροφών. Εν συνεχεία ο πρόεδρος διαβεβαίωσε σχετικά με τις ανησυχίες του αγροτικού κόσμου όσον αφορά την συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος διότι ο ΕΛΓΑ έχει υπόψη την μείωση του μέσου όρου παραγωγής βάμβακος

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος τοποθετήθηκε ώστε ο ΕΛΓΑ να είναι αρωγός στην προσπάθεια για έγκαιρες και έγκυρες εκτιμήσεις των καταστροφών και ο οργανισμός να πράξει τα δέοντα με σχετικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις