ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συγκέντρωση Λαρισαίων στο Φρούριο για τις «σιδεριές» (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Στην πλατεία «Αριστείδη Λαμπρούλη» στο Φρούριο συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής Λαρισαίοι οι οποίοι θέλησαν να εκφράσουν την αγωνία τους αλλά και την αντίθεση τους στο έργο της «Βιοκλιματικής Ανάπλασης».

Η σημερινή συγκέντρωση οργανώθηκε από τον Κυριάκο Μεσσήνη και αποτελεί την πρώτη ουσιαστική διαμαρτυρία απέναντι στο συγκεκριμένο έργο. Ο κ. Μεσσήνης είναι και ο δημιουργός της σελίδας στο facebook «Να σταματήσουν οι σιδεριές έκτρωμα στο λόφο του Φρουρίου» η οποία μετρά ήδη στις πρώτες μέρες της λειτουργίας της περίπου 6.500 μέλη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μεσσήνης τόνισε ότι « είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τους Λαρισαίους για το έργο στο Φρούριο. Να έρθουν εδώ να δούνε τις σιδεριές και να διαμορφώσουν την άποψή τους. Να έρθουν οι αρμόδιοι και να ακούσουνε τις αντιδράσεις των Λαρισαίων. Είναι ένα έργο το οποίο έχει ήδη προβλήματα νομιμότητας σε κομμάτια του. Θετικό είναι το γεγονός ότι την επόμενη Τρίτη υπάρχει έκτακτη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα».

Μάλιστα ο κ. Μεσσήνης υπογράμμισε ότι σε συνάντηση που είχε η ομάδα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη στις αρχές της εβδομάδας ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι  η ανάπλαση δεν θα προχωρήσει στη Βενιζέλου.

Στη συγκέντρωση ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας έδωσε το παρόν ο περιφερειακός σύμβουλος Αποστόλης Μπέμπης ο οποίος με τη σειρά του επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια ακούει τις αντιδράσεις των πολιτών σε σχέση με την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης του Φρουρίου. Συμμεριζόμαστε την αγωνία των κατοίκων της πόλης για ένα βιοκλιματικό έργο το οποίο θα πρέπει να ενταχθεί στον ιστό της πολης χωρίς να προσβάλει την αισθητική, την θρησκευτική ιστορία και την πολιτιστική κληρονομία. Ένα έργο βιοκλιματικό το οποίο θα είναι αποδεκτό από τους πολίτες, θα βελτιώσει το κλίμα της περιοχής και θα βοηθήσει να αλλάξει το κλίμα της πόλης»

frourio2frourio

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε όποια βοήθεια μας ζητηθεί» είπε κλείνοντας τη δήλωσή του ο κ. Μπέμπης.

frourio5

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «» Έκτωρας Νασιώκας έδωσε το παρών αποφεύγοντας να κάνει δηλώσεις παρόλα αυτά σημείωσε ότι « είμαστε εδώ για να ακούσουμε στους πολίτες. Ότι είναι να πούμε θα το πούμε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης».

Και η Εκκλησία ήταν παρούσα στην εκδήλωση με τον πατήρ Παναγιώτη Αποστολόπουλο να εκπροσωπεί τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.

frourio7

«Συμπαραστεκόμαστε στον αγών των Λαρισαίων για την αισθητική του Φρουρίου. Το Φρούριο και ο Άγιος Αχίλλειος είναι το στολίδι της Λάρισας. Το καλύτερο είναι να απομακρυνθούν οι σιδεριές» τόνισε από την πλευρά του ο πατήρ Παναγιώτης.

Στο onlarissa.gr μίλησε και ένας απλός πολίτης ο ηλικιωμένος Αθανάσιος Καράνης ο οποίος είπε «να φύγουν οι σιδεριές. Ο δήμος να βρει λεφτά και να ξαναβάλει στη θέση του το ρολόι –κόσμημα- που ήτανεργό του αείμνηστου Δημάρχου Καραθάνου. Το σημερινό έργο θα προκαλέσει κακές εντυπώσεις στην υποψηφιότητά της Λάρισας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2022».

frourio4

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Δαφέρμος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις