ΛΑΡΙΣΑ

Ανοιχτά τα γραφεία υποστήριξης αγροτών για το ΟΣΔΕ

Γραφείο υποστήριξης αγροτών για το ΟΣΔΕ παραμένει καθ όλη την διάρκεια του έτους ανοιχτό με σκοπό την εξυπηρέτηση παραγωγών και κτηνοτρόφων παρέχοντας :

Συμβουλευτικές υπηρεσίες
Λογιστική υποστήριξη Αγροτών
Τμήμα επιδοτήσεων για τις δηλώσεις καλλιέργειας ΟΣΔΕ
Ομάδα παραγωγών Βιομηχανικής τομάτας
Ομάδα παραγωγών Οσπρίων
Τμήμα για την λήψη πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων με σεμινάρια και εξετάσεις σε κατά τόπους περιοχές.

Ανοιχτά παραμένουν επίσης υποκαταστήματα του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών ή συνεργαζόμενα γραφεία συνεταιρισμών σε :

1) Αγιά 4) Πλατύκαμπο
2) Τύρναβο 5) Φάρσαλα
3) Συκούριο 6) Ελασσόνα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αρ. πρωτ.: 105441/08.10.2015 «Εγκύκλιος – Εγχειρίδιο διαδικασιών για το καθεστώς των μικρών καλλιεργητών το έτος 2015» , μικρός καλλιεργητής θεωρείται ο ενεργός γεωργός, ο οποίος το 2015 κατέχει δικαιώματα βασικής ενίσχυσης και ο οποίος δικαιούται τη χορήγηση άμεσων ενισχύσεων ποσού ως 1.250 €.
Στις άμεσες ενισχύσεις περιλαμβάνεται:

  1. η βασική ενίσχυση 4. οι συνδεδεμένες ενισχύσεις
  2. η πράσινη ενίσχυση 5.η ειδική ενίσχυση για το βαμβάκι
  3. η ενίσχυση γεωργών νεαρής ηλικίας

Για λόγους απλούστευσης του καθεστώτος, εντάσσονται αυτόματα στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών όλοι οι γεωργοί, οι οποίοι πληρούν τον ορισμό του μικρού καλλιεργητή.
Ο γεωργός, ο οποίος έχει ενταχθεί αυτόματα στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών, έχει κάθε έτος ενίσχυσης την δυνατότητα απένταξης από το καθεστώς, αρχής γενομένης από το έτος 2015.
Η απένταξη θεωρείται οριστική, δεν είναι δηλαδή δυνατό να ενταχθεί ξανά στο καθεστώς των μικροκαλλιεργητών σε επόμενο έτος. Οι μικροί καλλιεργητές:
(α) εξαιρούνται από τους ελέγχους και τις κυρώσεις της πολλαπλής συμμόρφωσης καθώς και από τις δεσμεύσεις της πράσινης ενίσχυσης, ανεξαρτήτως του αριθμού των εκταρίων που δηλώνουν
(β) δεν περιλαμβάνονται στο δείγμα επιτόπιων ελέγχων σχετικά με τη συμμόρφωση με τους κανόνες της πολλαπλής συμμόρφωσης και της πράσινης ενίσχυσης
Οι μικροί καλλιεργητές δύνανται να λάβουν ετησίως άμεσες ενισχύσεις ως το ποσό των 1.250 €.

Οι γεωργοί, που εντάσσονται αυτόματα στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών το 2015, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την απένταξη τους το 2015. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης απένταξης από το καθεστώς των μικρών καλλιεργητών για το έτος ενίσχυσης 2015 ορίζεται η Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015.

ΔΙΕΥΘ : ΑΓΧΙΑΛΟΥ 4 ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ,ΤΚ 41334, ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2410-617104

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις