ΛΑΡΙΣΑ

Σεμινάρια για κοινωνικούς επιστήμονες μέσα από το πρόγραμμα προαγωγής αυτοβοήθειας Λάρισας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας διοργανώνει σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ένα κύκλο σεμιναρίων επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης αποκλειστικά για τους κοινωνικούς επιστήμονες που εργάζονται στο Δήμο.

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν 42 εργαζόμενοι και θα ολοκληρωθεί μέσα Οκτωβρίου  έχει τίτλο:

«Η πρόταση της αυτοβοήθειας/αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων: Μεθοδολογίες παρέμβασης, πλεονεκτήματα και όρια και ο ρόλος των λειτουργών υγείας».

Βασικοί στόχοι είναι:

Α) η ενημέρωση των κοινωνικών επιστημόνων του Δήμου Λαρισαίων για τη φιλοσοφία και τις εφαρμογές της αυτοβοήθειας/αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων

Β) η γνωριμία με τον τρόπο λειτουργίας του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας και η διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας ανάμεσα στο πρόγραμμα και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Απώτερος στόχος είναι τόσο η σταθερή συνεργασία του προγράμματος με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Λάρισας και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους Λαρισαίους πολίτες, όσο και, γενικότερα, η διαμόρφωση κουλτούρας συνεργασιών ανάμεσα σε όλους τους φορείς της πόλης, καθώς η αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης είτε από παράνομες (ναρκωτικά), είτε από νόμιμες (αλκοόλ) ψυχοτρόπες ουσίες απαιτεί παρεμβάσεις σε πολλαπλά επίπεδα και διαρκή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Συνοπτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι ένα πρόγραμμα του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., το οποίο λειτουργεί με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ. Το πρόγραμμα λειτουργεί από το 2001 στη Θεσσαλονίκη, από το 2008 στη Σητεία, από το 2013 στα Χανιά και στην παρούσα φάση ξεκινά τη λειτουργία του στη Λάρισα. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης από παράνομες (ναρκωτικά) και νόμιμες (αλκοόλ) ψυχοτρόπες ουσίες και των μελών του συγγενικού τους περιβάλλοντος.

Τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας συγκροτούν μια εναλλακτική πρόταση απεξάρτησης πέρα από τα κλασσικά «στεγνά» προγράμματα και τα προγράμματα υποκατάστασης, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τις προτεινόμενες προτάσεις απεξάρτησης της χώρας. Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες του προγράμματος είναι δωρεάν.

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας

Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 169,

Τηλέφωνο: 2410233332, Φαξ: 2410555540

Email: larisa@selfhelp.gr

Ιστοσελίδα: www.selfhelp.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις