ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο εφιάλτης της καταστροφής πάνω από τα κεφάλια των αγροτών – Η βροχή απειλεί χιλιάδες στρέμματα βαμβακιού

Τη… χαριστική βολή σε μία ομολογουμένως δύσκολη χρονιά θα δώσει ενδεχομένως σε χιλιάδες βαμβακοπαραγωγούς στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή, μία ακόμη βροχόπτωση στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας.

Ευρισκόμενοι στην περίοδο της συλλογής του προϊόντος, οι έντονες βροχοπτώσεις των δύο τελευταίων εβδομάδων έχουν ήδη προκαλέσει σημαντικές ζημιές στην καλλιέργεια καθώς δεν επιτρέπουν στο καρύδι να ανοίξει πλήρως για να αποκαλυφθεί ο “λευκός χρυσός”.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ήδη η φετινή παραγωγή έχει υποστεί ποιοτική αλλά προπαντός και ποσοτική υποβάθμιση η οποία κατά τις πρώτες εκτιμήσεις ενδέχεται σε περιπτώσεις να μειώσει ακόμη και στο μισό τη στρεμματική απόδοση!

“Είμαστε σε οριακό σημείο. Εάν βρέξει μεθαύριο Τετάρτη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τότε θα μιλάμε για τεράστια καταστροφή και ανεπανόρθωτη ζημιά. Θα δούμε χωράφια με πολύ κάτω από 200 ή και 150 κιλά το στρέμμα…” σημείωσε στο onlarissa.gr εκφράζοντας την αγωνία του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Χρήστος Σιδερόπουλος.

Θέλημα Θεού και… ουρανού η φετινή βαμβακοκαλλιέργεια στον θεσσαλικό κάμπο με τον εφιάλτη να βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια των αγροτών…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις