ΕΛΛΑΔΑ

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής

Άνοιξε και επίσημα η αυλαία της προεκλογικής περιόδου καθώς θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη το μεσημέρι της Παρασκευής για τη διάλυση της Βουλής, τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου και τη σύγκλιση της νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα στη μάχη της κάλπης ρίχνονται ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Ήδη το πρωί της Παρασκευής πενήντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν με μια επιστολή τη στήριξή τους προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι βουλευτές εκφράζουν την αντίθεσή τους σε εκφυλιστικά φαινόμενα «όπως προσωπικές στρατηγικές, κατάχρηση των πολιτειακών ρόλων, αξιοποίηση των διερευνητικών εντολών, κωλυσιεργία και ακρότητες για προσωπικά και εκλογικά οφέλη» “φωτογραφίζοντας” τη στάση της Λαϊκής Ενότητας και της Ζωής Κωνσταντοπούλου δηλώνουν με κείμενο που υπογράφουν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Βαγγέλης Μαϊμαράκης: “Η ΝΔ δεν θα δεσμευτεί για λύσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν”

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκίνησε σήμερα την πρώτη του προεκλογική περιοδεία από τη Βοιωτία και την Εύβοια.

Εκεί συναντήθηκε με τους Δημάρχους Θήβας και Αλιάρτου, καθώς και με τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης, ξεκίνησε από την Αυτοδιοίκηση και το Επιμελητήριο επειδή ήθελε να εκπέμψει ένα μήνυμα, ότι πρέπει όλοι να συνεργαζόμαστε θεσμικά, για να βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

«Πέρασαν οι εποχές που μονοκομματικές κυβερνήσεις και που “σωτήρες” μπορεί να έδιναν από μόνοι τους λύσεις. Απαιτείται από τη συνθετότητα των προβλημάτων, η οποία υπάρχει, την πολυπλοκότητα, να μπορούμε να συζητάμε οι πολιτικές δυνάμεις, να συνεννοούμεθα, να έχουμε την απαραίτητη συναίνεση και μετριοπάθεια για να βρίσκουμε τις λύσεις», υπογράμμισε.
Στην συνέχεια σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτή την προεκλογική περίοδο, δεν θα πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις και δεν θα δεσμευτεί για λύσεις, οι οποίες δεν μπορεί να υλοποιηθούν.
Τέλος ξεκαθάρισε πως το κόμμα δεσμεύεται, ότι θα συνεργαστεί με όλους τους δημοκράτες που έχουν άποψη, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν, ανεξαρτήτως τι πιστεύουν, για να βρεθούν τις λύσεις.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις