ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας στο δήμο Κιλελέρ

Στη δημοτική βιβλιοθήκη Νίκαιας συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας. Πρόκειται για το πρόγραμμα που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκης της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η δημοτική βιβλιοθήκη Νίκαιας συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά.

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στο κινηματογραφικό πλατό της εποχής του βωβού κινηματογράφου. Χωριζόμαστε σε ομάδες , γράφουμε σενάρια, γυρνάμε ταινιάκια, προσθέτουμε όπου χρειάζονται λόγια και μουσική και παρουσιάζουμε τις ταινίες μας σε προβολή στη βιβλιοθήκη. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες έως την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι η βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε κήπο. Φυτεύουμε και φροντίζουμε αρωματικά φυτά. Παράλληλα διαβάζουμε ιστορίες που τα φυτά παίζουν σημαντικό ρόλο. Το απόγευμα στις 7, στην αυλή της δημοτικής βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης των εκδηλώσεων της καλοκαιρινής εκστρατείας. Συμμετέχουν τα παιδιά και οι εμψυχωτές που υλοποίησαν τη δράση.

Περισσότερες πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας 2410922633, Πολιτιστικός Οργανισμός Δ. Κιλελέρ 2410922122,
Μπλιάτσου Ανθή 6942060029

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις