ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Υπουργοποίηση με… μπόλικο παρασκήνιο για δύο Λαρισαίους – Ο ρόλος του Πάνου Καμμένου

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ανάμεσα στα ονόματα των υπηρεσιακών υπουργών που ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής υπήρξαν μεταξύ άλλων και δύο Λαρισαίοι. Πρόκειται για τον Χρήστο Ζώη ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας και τον Γιάννη Γιάγκου ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Από το πρωί στα πολιτικά στέκια της πόλης πρώτο θέμα συζήτησης είναι η υπουργοποίηση των δυο συμπολιτών μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa,  οι υπουργοποιήσεις αυτές δεν υπολείπονται πολιτικού παρασκηνίου.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο ότι ενεργό ρόλο φέρεται να έχει παίξει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Είναι γεγονός ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση που δημιουργήθηκε υπό την Βασιλική Θάνου έχει δυο χαρακτηριστικά: πρώτο αποτελείται από στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας της κεντροδεξιάς και από την άλλη από ανθρώπους του μεσαίου χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση του Πάνου Καμμένου να προτείνει τον Χρήστο Ζώη για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Ναυτιλίας σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στις σχέσεις των δυο ανδρών οι οποίες τα τελευταία δυο χρόνια θεωρούταν τεταμένες. Οι πληροφορίες του onlarissa αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της ΕΓ το μεσημέρι της Τετάρτης αναφέρθηκε ονομαστικά στον Λαρισαίο πολιτικό λέγοντας “ο Χρ. Ζώης σε αυτή την εκλογική μάχη θα μας βοηθήσει για λόγους που γνωρίζω μόνο εγώ και δεν είναι της παρούσης να σας τους εξηγήσω”.

Από την άλλη και στην περίπτωση του κ. Γιάγκου η πρόταση φέρεται να ήρθε από τον κ. Καμμένο. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο κ. Ζωής διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας εδω και πολλά χρόνια ενώ είχαν συνυπάρξει και στο υπουργείο Εσωτερικών όταν ο κ. Παυλόπουλος ήτα  υπουργός Εσωτερικών και ο κ. Ζώης υφιστάμενος υφυπουργός. Ενώ οι πληροφορίες του onlarissa κάνουν λόγο και για δυο άτυπες επισκέψεις του κ. Ζώη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Άλλωστε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας ποτέ δεν έπαψε να έχει ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Είναι γεγονός πάντως πως το επόμενο διάστημα από το πολιτικό παρασκήνιο δεν θα πλήξουμε…

Θοδωρής Δαφέρμος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις